100 procent fokus på roerne

Henrik Sieben 14-05-2018 07:00:12
Fire af oplægsholderne: Fra venstre konsulent Julie Torp-Thomsen fra KWS, Klaus Jakobsen fra Bayer CropScience, konsulent i VKST Charlotte Hansen, og Niels Jacob Jakobsen fra Adama.
På KWS’s demomark på Lolland hørte 80 dyrkere og konsulenter på nyt fra den »orange front«, hvor der blev opfordret til at have 100 procent fokus på roedyrkningen.
- Vi er i en tid, hvor man skal optimere roedyrkningen. Der skal ikke kun være 90 procent fokus, men 100 procent.
Sådan lød det blandt andet fra konsulent Elo West Larsen i forbindelse med, at KWS havde indbudt til demomark ved Toreby på Lolland.
Omkring 80 roedyrkere, konsulenter med flere, eller 10 procent af det antal, som KWS har med i sin nye Beet Club version 2.0, havde takket ja til indbydelsen, hvor KWS-konsulent Julie Torp-Thomsen gennemgik KWS-sorterne Jollina, Selma, Smilla, Celesta, Cantona, Daphna og Fenja.
 

Gratis spireprøve

Med mange solgte units af nogle sorter, 10.000 alene af topscoreren Daphna, der også er en populær sort i Litauen, Sverige og Tyskland, gjorde Julie Torp-Thomsen opmærksom på, at det ikke er sikkert, at alle dyrkere har fået anvendt alle købte units.
- Fortvivl dog ikke. Hos KWS har vi den opfattelse, at frø, der ligger i uåbnet pakke under de rette betingelser, godt kan gemmes et år. Det kræver, at frøene skal stå tørt, men ikke for varmt. Man skal altså ikke lade pakken ligge i laden, hvor frøene kan suge fugt til sig, og de skal heller ikke ligge på halmloftet, hvor der bliver for varmt, forklarede hun.
Videre opfordrede Julie Torp-Thomsen de fremmødte til at levere frø til spiretest hvis man er i tvivl. Hun oplyste, at man altid er velkommen til at sende frø til en gratis spiretest hos KWS, som også tester ikke KWS-frø.
 

Vigtig svampebekæmpelse

Jesper Kystgaard fra BASF slog til lyd for god svampebekæmpelse i slutningen af juli, selv om han naturligvis godt er klar over, at mange på det tidspunkt er travlt optaget med at høste korn.
- Jeg vil dog alligevel opfordre til, at man lader høstvognen stå nogle timer eller en enkelt dag, og får foretaget den første svampebekæmpelse. Den er så vigtigt for et godt udbytte.
Apropos plantebeskyttelse, så anbefalede Klaus Jakobsen fra Bayer CropScience, at man får købt de midler, der skal bruges til ukrudtsbekæmpelse, hvis det ikke allerede er sket.
- På europæisk plan er der stor efterspørgsel på betanal-produkter, og vi har mulighed for at sende det, vi ikke sælger i Danmark til Tyskland, hvor tyske roedyrkere, men også spinatavlere, efterspørger disse produkter.
- Har I ikke allerede handlet, er det en god idé, at få det gjort snart. Det vil være ærgerligt, hvis man kommer til at mangle, og vi så ikke kan skaffe mere, påpegede Klaus Jakobsen.
 

Specialindrettet ATV’er

På demomarkdagen deltog også Casper Szilas fra GPS Agro, der fremviste en stor specialindrettet ATV’er, der skal anvendes i forbindelse med et netop igangsat GUDP (grønt udviklings- og demonstrationsprojekt), IScan jordbundskortlægning.
Casper Szilas opfordrede til at få taget jordprøver, hvilket blev fulgt op af Elo West Larsen, der anbefalede, at man jævnligt får taget jordbundsprøver.
- Vi vil gerne sælge de dyre frø, men allerhelst vil vi rådgive jer korrekt. Det gør vi bedst, når I og vi kender til jordbundsforholdene.

 

 

Målet er det perfekte træ

19-10-2018 07:00:29

Ved at tilføre en speciel væske kan man se om de sprøjtemidler, der anvendes i juletræsproduktionen, rammer de ønskede mål som lus, mider og ukrudt.


Sund jord for fremtiden

17-10-2018 07:00:19

Agrovi holder torsdag den 25.oktober nær Sorø en faglig og pløjefri temadag for landmænd.


Frist for BBR-registreringen er snart lige om hjørnet

16-10-2018 07:00:27

Har man endnu ikke fået klaret BBR-registreringen og eventuelt fået den korrigeret, er det ved at være sidste udkald inden fristens udløb.


To nye kandidater melder sig på banen til viceformandsvalg

15-10-2018 22:07:13

Formand for Centrovice Torben L. Povlsen stiller op til valget som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Det samme gør formand for Sektionen for Større Jordbrug, Frederik Lüttichau. Det bringer nu kandidatfeltet op på fire personer.


Løbebiller giver liv i agerlandet

15-10-2018 07:00:48

Første delresultater af forskningsprojekt viser, at antallet af nytteinsekter er større i marker med conservation agriculture end i konventionelt drevne marker.


To østdanske kandidater har meldt sig

13-10-2018 11:00:13

Næstformanden i Gefion, vestsjællandske Poul Henrik Prahl, og formanden for L&F’s frøsektion, Thor Gunnar Kofoed fra Bornholm, er officielt kandidater til viceformandsposten i Landbrug & Fødevarer.


Sukkerroer giver tab i år

13-10-2018 07:00:44

Starten på sukkerroehøsten tegner til rekordlave udbytter på typisk mellem 7 og 11 tons polsukker pr. hektar.


Thor Kofoed vil være viceformand i L&F

12-10-2018 14:14:15

Formanden for frøsektionen i Landbrug & Fødevarer, Thor Kofoed har annonceret, at han stiller op til posten som viceformand i Landbrug & Fødevarer efter Lars Hvidtfeldt.


Miljø- og fødevareministeren navngiver ny bynær statsskov ved Næstved

12-10-2018 08:51:26

I de seneste knap 30 år er der i gennemsnit plantet mere end 600.000 træer årligt i statslige skovrejsninger. Den 14. oktober markerer miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen etableringen af 328 hektar ny bynær skov og natur i en grøn ring omkring Næstved.


Sol og vind er in

12-10-2018 07:00:13

På et energimøde i Østdansk Landboforening var temaet om danske landmænd skal investere i solcelleparker. Det kræver mange overvejelser – og mange penge.


Stenderup og McCormick indstiller samarbejdet

09-10-2018 09:15:16

I 2005 begyndte Stenderup A/S importen af McCormick traktorer, men nu er det endeligt, at Stenderup ikke længere forsætter, som importør af den italienske traktormærke, McCormick.


Nyanlagt sø giver stor glæde

09-10-2018 07:00:42

Grøntsagsdyrker Søren Wiuff fik med hjælp fra René Didriksen fra Skovdyrkerne Øerne anlagt en sø, der giver biodiversitet, herlighedsværdi og ejerglæde.


Roskilde Dyrskue er nomineret til Bedste Børneevent 2018

08-10-2018 13:23:31

Platformen Børn i Byen har igen i år nomineret Roskilde Dyrskue til »Bedste Børnevent 2018«. Sidste år var Roskilde Dyrskue så heldige at vinde prisen.


Finalister klar til Lammefjorden Grand Cru

07-10-2018 07:00:05

Igen i år skyldes den store mad- og høstfestival Odsherred Grand Cru i gang med udpegning af vinderen af Lammefjorden Grand Cru.


FMR ny Bobcat-forhandler på Lolland-Falster

04-10-2018 13:00:34

FMR Maskiner i Nykøbing Falster klar med både salg og service for Svenningsens.


Forbedret lederskab med en personalehåndbog

03-10-2018 08:00:09

Svineproducent Jesper Tambour har fået bedre overblik over bedriftens retningslinjer gennem en personalehåndbog, der også sparer tid og ressourcer og giver bedre arbejdsmiljø.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

11-01-2018 12:06:06

Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.


Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

08-01-2018 17:37:13

Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.


Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

05-01-2018 16:20:32

Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.


Side 1 af 20 (383 artikler)Prev1234567181920Next

Digitale brochurer

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX – også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Anlæg og produkt er godkendt af Fødevareministeriet til brug i fødevareproducerende virksomheder og registreret under EU’s biocidforordning under ECHA liste 95 – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Se flere brochurer