bannerPos

Tilfreds Maribo-chef

Ole Lauridsen, salgschef i MarioboHilleshög, gør med tilfredshed status i roemarkerne. Foto: MariboHilleshög
20-06-2020 15:58

ROESTATUS Det ser rigtig fornuftig ud for roesorterne fra MariboHilleshög. Rækkerne i de bedste marker lukkede allerede omkring Grundlovsdag. Det meddeler salgschef Ole Lauridsen, som selv er aktiv roedyrker.

- Davinci har med det gode bladdække allerede vist, at hvor den er spiret fra start af, har den nu lukket rækkerne. Det er en fordel, hvis der stadig er lidt ukrudt tilbage eller, hvis der spirer mere ukrudt frem, blandt andet melder og sort natskygge, som spirer sent, siger Ole Lauridsen.

Han tilføjer, at Twix og Nelson har haft en rigtig hurtig fremspiring, og det tegner lovende for disse to nematode-sorter.

- Erfaringerne med Maribo-sorterne er, at de tåler ukrudtsbehandlingerne bedre end konkurrerende sorter. Og det er ikke kun Clomazon-sprøjtningerne, men også de almindelige ukrudtsbehandlinger, fortæller Ole Lauridsen og fortsætter:

- Det er selvfølgelig svært at sige, hvor meget det betyder for det endelige udbytte. Men det må antages, at det er en fordel, at roerne ikke bliver sat for meget af herbicidsprøjtningerne.

jhal

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next