bannerPos

Godt tilbud på ny roesort

Henrik Møller fra SesvanderHave (til venstre) og Claus Nørgaard, Nordic Sugar, i en demomark med sorten CUB.
25-07-2020 07:38

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

ROEFRØ I forbindelse med den netop åbnede kontrakttegning af sukkerroer til dyrkning i 2021 er der som noget nyt lanceret et særligt tilbud i roefrø.

- Tager vi afregningspriserne fra sidste år, kan roedyrkerne spare mellem 650 til 850 kroner pr. hektar ved at bestille roefrø inden den 1. august, fastslår Henrik Møller fra SesvanderHave.

Normalt ligger udgiften til roefrø på omkring 2.000 kroner pr. hektar.

- Der er således tale om en anseelig besparelse, fastslår Henrik Møller og oplyser, at man som dyrker samtidig vil komme til at stå i den forreste del af køen til at få de kommende Conviso-sukkerroer, når de forhåbentlig snart bliver godkendt i Danmark.

Mere konkurrence

SesvanderHave præsenterer i samme forbindelse sorten CUB som en nyhed inden for nematodetolerante sukkerroesorter.

- Hidtil har nematodesorter haft ret opretstående blade og ikke været så konkurrencedygtig overfor ukrudt. Men CUB er en sort, der hurtigere lukker af for lyset under planterne og det går mange dyrkere efter i dag, forklarer Henrik Møller.

- Derfor har vi valgt at sætte CUB sammen med sorten Mango til salg i forbindelse med kontrakttegningen, siger Henrik Møller, der også lover omsåningsgaranti, hvis man må så om på grund af skadedyr eller tilslemning ved kraftig regn.

Normalt kan der først bestilles roefrø fra midten af december. Men helt ekstraordinært kan de to sorter altså bestilles nu og frem til 1. august på Nordic Sugars hjemmeside.

- Vi ser gerne mere konkurrence inden for roefrø. Og derfor bakker vi op, når der som her er mulighed for at skaffe roedyrkeren roefrø til en lav pris, siger Claus Nørgaard fra Nordic Sugar.

jpj

0

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

Fynboer øjner sjællandske kartoffeldyrkere

Det kræver tilsagn om knap 7.000 hektar med melkartoffel, hvis ny fynsk kartoffelmelsfabrik skal blive en realitet. Kommende informationsmøder skal vise om der er tilstrækkelig interesse.

Landbruget skal dyrke fællesskabet

Som dansk landmand skal man arbejde for øget synlighed, og dyrke fællesskabet, lyder det fra sjællandske Yke Kloppenburg fra Sektorbestyrelsen for Kvæg.

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.
Side 1 af 65 (1281 artikler)Prev1234567636465Next