bannerPos

Gratis rådgivning til økologiske roedyrkere

- Der er lige nu rigtig meget at se på i roemarken, hvor det mest aktuelle er ukrudtsbekæmpelsen, fortæller Ninna Rieper Boesen fra Økologisk VKST.
02-05-2020 13:37

Økologisk VKST tilbyder alle Nordic Sugars økologiske dyrkere gratis rådgivning i marken.

ØKOLOGI Nu er det igen muligt for økologiske sukkerroedyrkere hos Nordic Sugar at få en økologisk rådgiver ud og give gode råd i marken og få et par professionelle øjne på, hvilke tiltag der skal foretages lige nu.

Økologisk VKST har således indgået en aftale med Nordic Sugar, som dækker et gratis markbesøg af en times varighed med fokus på sukkerroedyrkningen i løbet af sæsonen 2020.

Darran Andrew Thomsen og Ninna Rieper Boesen, de to sukkerroeeksperter hos Økologisk VKST, er sat på sagen, og de tilbyder gratis rådgivning og tager udgangspunkt i den enkelte mark.

- Der er lige nu rigtig meget at se på i roemarken, hvor det mest aktuelle er ukrudtsbekæmpelsen. Aftalen dækker dog hele sæsonen, og vi kan hjælpe med at se på alt fra såning og radrensning til manuel lugning, fortæller Ninna Rieper Boesen fra Økologisk VKST.

Udgangspunkt i den aktuelle mark

Hun og Darran Andrew Thomsen kan hjælpe med alle typer spørgsmål – som for eksempel, hvornår såning skal forekomme? Og hvornår, hvor meget og hvilken type ukrudtsbekæmpelse, der er nødvendig? Hvor hurtigt, der skal køres med radrenseren? Og hvor tæt man kan komme på rækkerne? Og om der eksempelvis skal jord med ind imellem rækkerne?

Og der er en rigtig god grund til at få en professionel konsulent ud og give sit besyv med i marken.

- Med professionel og korrekt rådgivning i marken kan roedyrkeren spare penge og høste mere, da alle beslutninger er taget på et korrekt beslutningsgrundlag, og alle justeringer er foretaget korrekt og med udgangspunkt i den aktuelle status i marken, påpeger Ninna Rieper Boesen.

jhal

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next