bannerPos

Her er måske fremtidens roedyrkning

Agrointelli har de senere år udviklet den selvkørende enhed, som er blevet testet under roesåning ved Gundslev på Falster.

Jesper Hallgren

Journalist, LandbrugØst
27-04-2019 11:14
Robot fra Agrointelli er i april blevet testet i roedyrkningen og såede to hektar på Falster.

- I 2019 afprøves Agrointelli Robotti som en selvkørende autonom enhed i roedyrkningen, og i den forbindelse har robotten på egen hånd sået to hektar ved Gundslev på Falster.

Det fortæller Bo JM Secher, Agricenter Danmark, Nordic Sugar, der ser flere fordele ved robotten fra Agrointelli, der senere vil båndsprøjte og radrense roemarken.

- På grund af den høje præcision ved såningen, kan der ukrudtsbehandles i et smalt bånd omkring rækkerne, og senere radrenses meget nøjagtigt, oplyser Bo JM Secher.

Han gør endvidere opmærksom på, at da maskinen ikke er bemandet, kan den på egen hånd radrense hyppigt, og på den måde renholde roerne mellem rækkerne.

Høj præcision og lavt marktryk

Marken vil blive fulgt nøje i løbet af vækstperioden af både Nordic Sugar og NBR, der vil vurdere om ukrudtsbehandlingerne er vellykkede og om konceptet holder i praksis.

- Hvis konceptet viser sig at holde, ser vi måske allerede her et af de spor, sukkerroedyrkningen vil følge i fremtiden. Et spor bygget op omkring ubemandede enheder i marken, som sår og behandler med høj præcision og et lavt marktryk, påpeger Bo JM Secher.

Det er udviklingsvirksomheden Agrointelli, som i de senere år har udviklet den selvkørende enhed, og som nu sammen med FMR Maskiner som forhandler og Nordic Sugar afprøver robotten i praksis.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Urhøj holdt åbent hus

Mange besøgende til åbent hus hos Urhøj i Gørlev

Åben invitation fra dansk landbrug

61 bedrifter over hele landet inviterer søndag den 15. september alle inden for i staldene til den 22. udgave af Åbent Landbrug.

Generationsskifte skal planlægges

Østdansk Landboforening har nedsat en taskforce-gruppe, der har fokus på generationsskifte. Baggrunden er alvorlig –  gennemsnitsalderen for danske landmænd stiger og stiger.

Ole Daniel Hansen, Intego: - Husk det årlige eftersyn, når du har ansatte

De færreste ved, at har man blot én ansat – det gælder også landbrug – skal blandt andet alt håndværktøj, stiger og porte efterses én gang årligt af en certificeret virksomhed.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

En forsikringsmægler er landmandens egen forsikringsspecialist

- Mægleren er landmandens personlige rådgiver og skal alene varetage landmandens interesser overfor forsikringsselskabet, forklarer Peter Quitzau, direktør i DLBR Forsikringsmægler A/S.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

- Så bedst, ikke billigst

Det var lidt af en øv-formiddag med regn til at vise såmaskinerne frem, da VKST holdt sådemo ved Ny Lellingegård, Køge. Men det forhindrede dog ikke, at der alligevel dukkede en hel del sågrej-nysgerrige op for at kigge på varerne. Og et af rådene er, at det betaler sig ind flere gange at opgradere sit udstyr til såningen.
Side 1 af 36 (720 artikler)Prev1234567343536Next