bannerPos

Her er måske fremtidens roedyrkning

Agrointelli har de senere år udviklet den selvkørende enhed, som er blevet testet under roesåning ved Gundslev på Falster.

Jesper Hallgren

Journalist
27-04-2019 11:14
Robot fra Agrointelli er i april blevet testet i roedyrkningen og såede to hektar på Falster.

- I 2019 afprøves Agrointelli Robotti som en selvkørende autonom enhed i roedyrkningen, og i den forbindelse har robotten på egen hånd sået to hektar ved Gundslev på Falster.

Det fortæller Bo JM Secher, Agricenter Danmark, Nordic Sugar, der ser flere fordele ved robotten fra Agrointelli, der senere vil båndsprøjte og radrense roemarken.

- På grund af den høje præcision ved såningen, kan der ukrudtsbehandles i et smalt bånd omkring rækkerne, og senere radrenses meget nøjagtigt, oplyser Bo JM Secher.

Han gør endvidere opmærksom på, at da maskinen ikke er bemandet, kan den på egen hånd radrense hyppigt, og på den måde renholde roerne mellem rækkerne.

Høj præcision og lavt marktryk

Marken vil blive fulgt nøje i løbet af vækstperioden af både Nordic Sugar og NBR, der vil vurdere om ukrudtsbehandlingerne er vellykkede og om konceptet holder i praksis.

- Hvis konceptet viser sig at holde, ser vi måske allerede her et af de spor, sukkerroedyrkningen vil følge i fremtiden. Et spor bygget op omkring ubemandede enheder i marken, som sår og behandler med høj præcision og et lavt marktryk, påpeger Bo JM Secher.

Det er udviklingsvirksomheden Agrointelli, som i de senere år har udviklet den selvkørende enhed, og som nu sammen med FMR Maskiner som forhandler og Nordic Sugar afprøver robotten i praksis.

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next