bannerPos

Dispensation til Gaucho

Dispensationen til Gaucho kommer så sent, at halvdelen af sukkerroefrøene er disponeret uden Gaucho-bejdsning.

Tekst og foto: Majbritt Christensen

Fagjournalist
21-03-2020 11:35
Frem til den 30. maj har Miljøstyrelsen givet dispensation til såning af roefrø bejdset med Gaucho.

DISPENSATION Miljøstyrelsen har ifølge Seges givet erhvervet dispensation til såning af roefrø bejdset med Gaucho 70 WS (imidacloprid) i perioden fra den 11. marts 2020 til 30. maj 2020.

Allerede den 2. august sidste år søgte Nordic Sugar om dispensation til at bruge Gaucho til bejdsning af roefrø. Afgørelsen blev dog meget forsinket, og det blev derfor i stedet besluttet at bejdse med Force 20 CS (tefluthrin) for ikke at få et udbyttetab i roerne grundet sen såning.

Nordic Sugar oplyser i den sammenhæng, at »en væsentlig mængde roefrø« alligevel vil blive bejdset med Gaucho WS 70 i år, skriver Seges.

Jørn Dalby, formand for de Danske Sukkerroedyrkere, udtaler: 

- Det er da dejligt at få dispenstionen, men det er en katastrofe, at den er kommet så sent. Halvdelen af frøene er på nuværende tidspunkt disponeret uden bejdsning af Gaucho. Set fra roedyrkernes synspunkt er der tale om politisk makvæk af værste skuffe. Det er ganske enkelt disrespekt for et helt erhverv.

Seges opfordrer til, at man bemærker, at der er flere ændringer i dispensationen i forhold til dispensationen i 2019. Der må nu ikke i de efterfølgende to sæsoner sås blomstrende eller bi-attraktive afgrøder, blandt andet må der ikke dyrkes majs, kløver og ærter. Tidligere var perioden kun ét år. Der er nu også ved såning et afstandskrav på én meter til tilstødende marker, læhegn med videre.

mrc

0

Stigende interesse for båndsprøjtning med GPS-styret marksprøjte

Man opnår med GPS-udstyr på både traktor og redskab sideforskudt montering, der giver en række fordele.

Hele familien er samlet om maskinstation i Venslev

I Hornsherred driver familien Olsen, med far Erik og sønnen Jeppe i spidsen, Venslev Maskinstation og eget landbrug med planteavl og kødkvæg.

- Vi kører på – også for dyrenes skyld

Hos SHN Hegn i Vipperød kører man stadig på med sine opgaver, selv om Corona-virussen spøger i baggrunden. Lige nu er der nok at se til.

Slagtekalve-formand ønsker færre dyr til slagterierne

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen fra Store Heddinge, opfordrer midlertidigt kvægbruget til at sende færre dyr på slagteri.

Fejl i massescreening er godt nyt for grundvandet

Der er alligevel ikke problemer med Amitrol i grundvandet, som miljøminister Lea Wermelin (S) ellers buldrede ud med efter resultater af massescreening.

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ansøgning til minivådområde

Frem til den 11. august kan man søge om tilskud til minivådområder 2020.
Side 1 af 52 (1030 artikler)Prev1234567505152Next