bannerPos

Dispensation til Gaucho

Dispensationen til Gaucho kommer så sent, at halvdelen af sukkerroefrøene er disponeret uden Gaucho-bejdsning.

Tekst og foto: Majbritt Christensen

Fagjournalist
21-03-2020 11:35
Frem til den 30. maj har Miljøstyrelsen givet dispensation til såning af roefrø bejdset med Gaucho.

DISPENSATION Miljøstyrelsen har ifølge Seges givet erhvervet dispensation til såning af roefrø bejdset med Gaucho 70 WS (imidacloprid) i perioden fra den 11. marts 2020 til 30. maj 2020.

Allerede den 2. august sidste år søgte Nordic Sugar om dispensation til at bruge Gaucho til bejdsning af roefrø. Afgørelsen blev dog meget forsinket, og det blev derfor i stedet besluttet at bejdse med Force 20 CS (tefluthrin) for ikke at få et udbyttetab i roerne grundet sen såning.

Nordic Sugar oplyser i den sammenhæng, at »en væsentlig mængde roefrø« alligevel vil blive bejdset med Gaucho WS 70 i år, skriver Seges.

Jørn Dalby, formand for de Danske Sukkerroedyrkere, udtaler: 

- Det er da dejligt at få dispenstionen, men det er en katastrofe, at den er kommet så sent. Halvdelen af frøene er på nuværende tidspunkt disponeret uden bejdsning af Gaucho. Set fra roedyrkernes synspunkt er der tale om politisk makvæk af værste skuffe. Det er ganske enkelt disrespekt for et helt erhverv.

Seges opfordrer til, at man bemærker, at der er flere ændringer i dispensationen i forhold til dispensationen i 2019. Der må nu ikke i de efterfølgende to sæsoner sås blomstrende eller bi-attraktive afgrøder, blandt andet må der ikke dyrkes majs, kløver og ærter. Tidligere var perioden kun ét år. Der er nu også ved såning et afstandskrav på én meter til tilstødende marker, læhegn med videre.

mrc

0

Specielt skårlæggerbord monteres på traktoren

Johs. Mertz tilbyder specielt 21 fod skårlæggerbord fra Honey Bee, der monteres direkte på traktoren.

Mange år kort afsluttet

Jørgen Petersen forlod posten som formand for Østdansk Landboformand med den korteste beretning i hans lange regeringstid.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.
Side 1 af 63 (1241 artikler)Prev1234567616263Next