bannerPos

KWS har lidt mere i pakken

Landmand og roedyrker Søren Hansen – i samtale med Julie Torp-Thomsen fra KWS – er blevet tilknyttet KWS’ Beet Seed Service.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
07-05-2019 10:34
Det nye tiltag fra KWS Scandinavia A/S, KWS Beet Seed Service, er et lille bidrag i det store spil.

- KWS er som bekendt verdens største producent af sukkeroefrø, og det er selvfølgelig et erklæret mål at skabe tilfredse kunder, oplyser Elo West Larsen fra KWS Scandinavia A/S.

- Frøene skal være tip-top, god fremspiring, robust vækst og høje sukkerudbytter. Intet mindre, men dog lidt mere. Lidt mere, fordi vi gerne vil bidrage med mere end godt frø.

KWS’ Beet Seed Service er et eksempel på noget sådant »lidt mere«. Som KWS skriver i firmaets seneste brochure: »Mere i pakken end roefrø«.

Beet Seed Service løb af stablen i Danmark første gang i denne vækstsæson med tilbud om markbesøg og frø til halv pris i tilfælde af omsåning – uanset årsagen til omsåning.

Registrering af frøpakker

Ordningen er i princippet gratis. Det kræver nemlig blot, at man registrerer sine frøpakker på markniveau straks efter såning. Det kan gøres ved at benytte den nyudviklede KWS SkanApp eller ved at indtaste frøpakkenumre på KWS Beet Clubs hjemmeside.

I begge tilfælde skal pakkerne fordeles på markniveau via KWS Beet Club. Her kræver det blandt andet, at man indtaster i EU journalnummer fra 2018. Så kan systemet selv finde markerne fra slutbetalingen. 

- Der arbejdes i øjeblikket på at automatisere indlægningen via smarttelefonens stedsbestemmelse, men denne version bliver først klar til næste dyrkningssæson, oplyser Elo West Larsen, der erkender, at det kan diskuteres, om ordningen er gratis.

Sjældent med omsåning

- Det er dog i hvert fald rigtigt, at den ikke koster ekstra. Men man betaler jo med sin »registrering af roefrø på markniveau«. Det har selvfølgelig en værdi for os som frøfirma, forklarer Elo West Larsen.

I Danmark er der i år registreret flere tusinde frøpakker og har kun ganske få haft behov for ekstra frø til halv pris. Heldigvis for det, da det mest skal betragtes som en »ulykke« at have brug for omsåning. 

- Omsåning af roer er normalt ikke særlig normalt. Vi taler vel højest om omkring én-to procent af arealet, men for den, det går ud over, er det skidt, og med et vigende dækningsbidrag i roedyrkning er det rimeligt, vi giver et lille bidrag. Vi behøver ikke tjene på andres ulykke, lyder det fra Elo West Larsen.

Ordning med flere fordele
- Når KWS i år tilbyder den såkaldte Beet Seed Service, hvorfor så ikke gå med på det? Det koster ikke noget direkte, så der er ikke noget forgjort i at »tegne den forsikring«, som firmaet tilbyder.
Ordene kommer fra landmand og roedyrker Søren Hansen, som gennem de senere år mest har sået frø fra KWS, hvilket er gået ganske godt.
- Skulle der opstå et eller andet i løbet af vækstsæsonens første uger, som kunne resultere i omsåning, har man forsikringen, påpeger han og tilføjer:
- Og de to markbesøg, som firmaet tilbyder, kan også være nyttige. Jeg ved ikke, om jeg får brug for det, men igen, så er der ikke noget at miste.

Case IH præsenterer nyt forhandlersetup på Sjælland

Danmarks mest sælgende mærke i 2019 for landbrugstraktorer over 50 hk, Case IH, er klar til at løfte sløret for fremtidens forhandlersetup på Sjælland.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Gødskning tidligere end normalt

Med en forventet lav kvælstofpulje i jorden, og afgrøder der allerede er klar til at starte væksten, vurderes første tildeling af gødning at være lidt tidligere end normalt.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.

Gratis webinar om gødskningsstrategi

Seges inviterer til webinar om strategier for gødskning for den kommende sæson.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Det totale kvælstof-balanceregnskab skal skrottes

En bare nogenlunde præcis opgørelse fra danske landområder er uladsiggørlig, og naturen har så mange selvregulerende mekanismer, som ikke kan sættes på en formel, påpeger Jørn Rasmussen.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Landbruget skal inddrages i klimaforhandlinger

Vi ved, hvordan man reducerer CO2-udledningen drastisk, samtidig med at man øger produktionen.

Ung lollik har succes med egen maskinstation

Henrik Schmidt driver Henriks Maskinstation på Lolland, og han er med sine bare 26 år én af de yngste i en hård branche.
Side 1 af 47 (932 artikler)Prev1234567454647Next