bannerPos

Ny aftale om sukkerroer på plads

Roerne nyder aktuelt godt af varme og vand. Her fra en mark på Lolland. Foto: Bo JM Secher.

Henrik Sieben

Journalist
17-06-2019 09:54
Nordic Sukker og Danske Sukkerroedyrkere har netop indgået en aftale om dyrkning af sukkerroer i 2020.

Aftalen omfatter både 1-årige og 3-årige aftale som hidtil, og særligt på de 3-årige aftaler er der tale om prisstigninger i forhold til de aftaler som var gældende i 2018.

Udover priser er der i den nye aftale indført en forhøjelse af tillægget for tidlig levering, en ændret startdato for sen levering, ligesom der vil blive en fast topskive på 3,0 procent og nogle forenklinger i øvrigt.

Som et nyt element introduceres en logistikpræmie, for roer der leveres fra marker som ligger indenfor 34 kilometers afstand fra sukkerfabrikkerne.
Bo JM Secher fra Agricenter Danmark udtaler, at man fra Nordic Sugar er meget tilfredse med, at der nu er indgået en aftale:

- Vi har en forholdsvis stor mængde som skal gentegnes i 2019, og det er en hjælp i den sammenhæng, at vi kan øge priserne og forenkle vores aftaler i en tid hvor sukkerpriserne er på det laveste niveau i mange år. 

Bo JM Secher mener, at man med den nye aftale fortsat kan holde sukkerroerne på et konkurrencedygtigt niveau.

- Det er nu muligt at tegne kontrakter for 2020, nye dyrkere er velkomne, og man kan se mere på Nordic Sugars hjemmeside, lyder det afsluttende.

Høsten kom godt i gang på Lolland

Overraskende højt udbytte, lød det fra Kim Monk Rasmussen, Hvidkilde og Bøllesminde, der var blandt de første til at høste vinterbyg.

Ny teknologi og hunde skal bekæmpe rotter

Med hundeførere og særligt udviklede digitale og giftfrie fælder melder HedeDanmark sig ind i kampen mod rotter og andre skadedyr.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Daka Refood har sat biogasanlæg på standby

Daka Refood har indtil videre sat planerne om et biogasanlæg på Sjælland til madaffald på pause. Det skyldes ændringer i støtteordningerne til nye biogasanlæg.

Veganer modtager trusler efter ulovlig indtrængen

Veganerpartiets stifter, Henrik Vindfeldt, har modtaget trusler efter han ulovligt trængte ind i en svinestald på Falster.

Varm opstart på årets høst

Guldborgsund Agro I/S tog på en varm sommerdag tre nye Case IH Axial-Flow 9250 i brug ved høst af bakkesvingel.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.
Side 1 af 33 (656 artikler)Prev1234567313233Next