bannerPos

Ny aftale om sukkerroer på plads

Roerne nyder aktuelt godt af varme og vand. Her fra en mark på Lolland. Foto: Bo JM Secher.

Henrik Sieben

Journalist
17-06-2019 09:54
Nordic Sukker og Danske Sukkerroedyrkere har netop indgået en aftale om dyrkning af sukkerroer i 2020.

Aftalen omfatter både 1-årige og 3-årige aftale som hidtil, og særligt på de 3-årige aftaler er der tale om prisstigninger i forhold til de aftaler som var gældende i 2018.

Udover priser er der i den nye aftale indført en forhøjelse af tillægget for tidlig levering, en ændret startdato for sen levering, ligesom der vil blive en fast topskive på 3,0 procent og nogle forenklinger i øvrigt.

Som et nyt element introduceres en logistikpræmie, for roer der leveres fra marker som ligger indenfor 34 kilometers afstand fra sukkerfabrikkerne.
Bo JM Secher fra Agricenter Danmark udtaler, at man fra Nordic Sugar er meget tilfredse med, at der nu er indgået en aftale:

- Vi har en forholdsvis stor mængde som skal gentegnes i 2019, og det er en hjælp i den sammenhæng, at vi kan øge priserne og forenkle vores aftaler i en tid hvor sukkerpriserne er på det laveste niveau i mange år. 

Bo JM Secher mener, at man med den nye aftale fortsat kan holde sukkerroerne på et konkurrencedygtigt niveau.

- Det er nu muligt at tegne kontrakter for 2020, nye dyrkere er velkomne, og man kan se mere på Nordic Sugars hjemmeside, lyder det afsluttende.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next