bannerPos

Nyt samarbejde om økologirådgivning

Nordic Sugar og Østdansk Landboforening indleder et samarbejde med faglig rådgivning i forbindelse med dyrkning af økologiske sukkerroer.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
04-05-2019 16:19
Nordic Sugar og Østdansk Landboforening indleder samarbejde om økologirådgivning.

Østdansk Landboforening og Økologirådgivning Danmark vil nu bistå Nordic Sugar med den faglige rådgivning i forbindelse med dyrkning af økologiske sukkerroer.

Ligesom der fra Nordic Sugar tilbydes rådgivning til de konventionelle dyrkere, ønskes der også rådgivningstilbud til de økologiske dyrkere. 

- Vi har ikke den økologiske kompetence ved Agricentret, og derfor har vi valgt at lave en alliance med en lokal rådgivningsvirksomhed, fortæller Bo JM Secher, som er chef for det danske agricenter ved Nordic Sugar. 

- Vi har omhyggeligt undersøgt de muligheder, der kunne være, og vi er meget tilfredse med det samarbejde, vi nu indleder med Østdansk Landboforening, fortsætter Bo JM Secher.

Stærke kompetencer

Også hos Østdansk Landboforening er der tilfredshed med aftalen. Som led i en strategi om at styrke den økologiske rådgivning ansatte foreningen Hans Bach Lauritsen som økologichef for mere end et år siden. 

- Aftalen med Nordic Sugar passer os fint, og den kommer på det helt rigtige tidspunkt i forhold til udvikling af foreningens økologirådgivning. I forbindelse med vores strategi har vi etableret en samarbejdsaftale med Økologirådgivning Danmark, som er landets største økologirådgivning, siger John Voss, planteavlschef i Østdansk Landboforening.

- Med den organisation i ryggen og suppleret med vores egne rådgivere, har vi stærke kompetencer inden for de specielle økologiske problemstillinger, tilføjer Torben Flinch, som er direktør i Østdansk Landboforening.

Attraktiv sædskifteafgrøde

Rådgivningen vil bestå af hyppige faglige opdateringer, deltagelse i erfagruppemøder, ligesom hver dyrker under Nordic Sugar vil få tilbud om et fagligt besøg i løbet af vækstperioden. 

Agricentret fra Nordic Sugar vil også bidrage, hvor de kan, hvor Nordic Sugar i forvejen er engageret i et økologisk udviklingsprojekt, som koordineres af Nordic Beet Research.

Efter en vanskelig start i 2017, viste de økologiske sukkerroer sig som en yderst attraktiv sædskifteafgrøde med et godt dækningsbidrag i 2018.

- Vi ser frem til det kommende samarbejde, og gør opmærksom på, at det altid er muligt at få gennemført et økologitjek uden beregning, lyder det fra de to parter i det nye samarbejde. 

Ved et økologitjek kan man få belyst de fordele og ulemper, der kan være forbundet med en omlægning af hele eller dele af en bedrift til økologi.

0

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.

Hallegård på Bornholm er nu klima-miljø-pilotprojekt og eksperimentarium

Hallegård på Bornholm, katalysator for det bornholmske madeventyr og kendt af titusinder af ferie-gæster som kulinarisk kraftcenter, etablerer nu et såkaldt pilotprojekt i form af et klima- og miljø-eksperimentarium.

Miljøstyrelsen godkender Reglone i sidste øjeblik

Efter et intensivt, fagligt tovtrækkeri har Miljøstyrelsen givet kartoffelavlerne lov til at bruge Reglone. Hastigheden hos myndighederne har dog været under al kritik, mener man hos Landbrug & Fødevarer.
Side 1 af 64 (1274 artikler)Prev1234567626364Next