bannerPos

Nyt samarbejde om økologirådgivning

Nordic Sugar og Østdansk Landboforening indleder et samarbejde med faglig rådgivning i forbindelse med dyrkning af økologiske sukkerroer.

Jesper Hallgren

Journalist
04-05-2019 16:19
Nordic Sugar og Østdansk Landboforening indleder samarbejde om økologirådgivning.

Østdansk Landboforening og Økologirådgivning Danmark vil nu bistå Nordic Sugar med den faglige rådgivning i forbindelse med dyrkning af økologiske sukkerroer.

Ligesom der fra Nordic Sugar tilbydes rådgivning til de konventionelle dyrkere, ønskes der også rådgivningstilbud til de økologiske dyrkere. 

- Vi har ikke den økologiske kompetence ved Agricentret, og derfor har vi valgt at lave en alliance med en lokal rådgivningsvirksomhed, fortæller Bo JM Secher, som er chef for det danske agricenter ved Nordic Sugar. 

- Vi har omhyggeligt undersøgt de muligheder, der kunne være, og vi er meget tilfredse med det samarbejde, vi nu indleder med Østdansk Landboforening, fortsætter Bo JM Secher.

Stærke kompetencer

Også hos Østdansk Landboforening er der tilfredshed med aftalen. Som led i en strategi om at styrke den økologiske rådgivning ansatte foreningen Hans Bach Lauritsen som økologichef for mere end et år siden. 

- Aftalen med Nordic Sugar passer os fint, og den kommer på det helt rigtige tidspunkt i forhold til udvikling af foreningens økologirådgivning. I forbindelse med vores strategi har vi etableret en samarbejdsaftale med Økologirådgivning Danmark, som er landets største økologirådgivning, siger John Voss, planteavlschef i Østdansk Landboforening.

- Med den organisation i ryggen og suppleret med vores egne rådgivere, har vi stærke kompetencer inden for de specielle økologiske problemstillinger, tilføjer Torben Flinch, som er direktør i Østdansk Landboforening.

Attraktiv sædskifteafgrøde

Rådgivningen vil bestå af hyppige faglige opdateringer, deltagelse i erfagruppemøder, ligesom hver dyrker under Nordic Sugar vil få tilbud om et fagligt besøg i løbet af vækstperioden. 

Agricentret fra Nordic Sugar vil også bidrage, hvor de kan, hvor Nordic Sugar i forvejen er engageret i et økologisk udviklingsprojekt, som koordineres af Nordic Beet Research.

Efter en vanskelig start i 2017, viste de økologiske sukkerroer sig som en yderst attraktiv sædskifteafgrøde med et godt dækningsbidrag i 2018.

- Vi ser frem til det kommende samarbejde, og gør opmærksom på, at det altid er muligt at få gennemført et økologitjek uden beregning, lyder det fra de to parter i det nye samarbejde. 

Ved et økologitjek kan man få belyst de fordele og ulemper, der kan være forbundet med en omlægning af hele eller dele af en bedrift til økologi.

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next