bannerPos

Nyt samarbejde om økologirådgivning

Nordic Sugar og Østdansk Landboforening indleder et samarbejde med faglig rådgivning i forbindelse med dyrkning af økologiske sukkerroer.

Jesper Hallgren

Journalist, LandbrugØst
04-05-2019 16:19
Nordic Sugar og Østdansk Landboforening indleder samarbejde om økologirådgivning.

Østdansk Landboforening og Økologirådgivning Danmark vil nu bistå Nordic Sugar med den faglige rådgivning i forbindelse med dyrkning af økologiske sukkerroer.

Ligesom der fra Nordic Sugar tilbydes rådgivning til de konventionelle dyrkere, ønskes der også rådgivningstilbud til de økologiske dyrkere. 

- Vi har ikke den økologiske kompetence ved Agricentret, og derfor har vi valgt at lave en alliance med en lokal rådgivningsvirksomhed, fortæller Bo JM Secher, som er chef for det danske agricenter ved Nordic Sugar. 

- Vi har omhyggeligt undersøgt de muligheder, der kunne være, og vi er meget tilfredse med det samarbejde, vi nu indleder med Østdansk Landboforening, fortsætter Bo JM Secher.

Stærke kompetencer

Også hos Østdansk Landboforening er der tilfredshed med aftalen. Som led i en strategi om at styrke den økologiske rådgivning ansatte foreningen Hans Bach Lauritsen som økologichef for mere end et år siden. 

- Aftalen med Nordic Sugar passer os fint, og den kommer på det helt rigtige tidspunkt i forhold til udvikling af foreningens økologirådgivning. I forbindelse med vores strategi har vi etableret en samarbejdsaftale med Økologirådgivning Danmark, som er landets største økologirådgivning, siger John Voss, planteavlschef i Østdansk Landboforening.

- Med den organisation i ryggen og suppleret med vores egne rådgivere, har vi stærke kompetencer inden for de specielle økologiske problemstillinger, tilføjer Torben Flinch, som er direktør i Østdansk Landboforening.

Attraktiv sædskifteafgrøde

Rådgivningen vil bestå af hyppige faglige opdateringer, deltagelse i erfagruppemøder, ligesom hver dyrker under Nordic Sugar vil få tilbud om et fagligt besøg i løbet af vækstperioden. 

Agricentret fra Nordic Sugar vil også bidrage, hvor de kan, hvor Nordic Sugar i forvejen er engageret i et økologisk udviklingsprojekt, som koordineres af Nordic Beet Research.

Efter en vanskelig start i 2017, viste de økologiske sukkerroer sig som en yderst attraktiv sædskifteafgrøde med et godt dækningsbidrag i 2018.

- Vi ser frem til det kommende samarbejde, og gør opmærksom på, at det altid er muligt at få gennemført et økologitjek uden beregning, lyder det fra de to parter i det nye samarbejde. 

Ved et økologitjek kan man få belyst de fordele og ulemper, der kan være forbundet med en omlægning af hele eller dele af en bedrift til økologi.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Urhøj holdt åbent hus

Mange besøgende til åbent hus hos Urhøj i Gørlev

Åben invitation fra dansk landbrug

61 bedrifter over hele landet inviterer søndag den 15. september alle inden for i staldene til den 22. udgave af Åbent Landbrug.

Generationsskifte skal planlægges

Østdansk Landboforening har nedsat en taskforce-gruppe, der har fokus på generationsskifte. Baggrunden er alvorlig –  gennemsnitsalderen for danske landmænd stiger og stiger.

Ole Daniel Hansen, Intego: - Husk det årlige eftersyn, når du har ansatte

De færreste ved, at har man blot én ansat – det gælder også landbrug – skal blandt andet alt håndværktøj, stiger og porte efterses én gang årligt af en certificeret virksomhed.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

En forsikringsmægler er landmandens egen forsikringsspecialist

- Mægleren er landmandens personlige rådgiver og skal alene varetage landmandens interesser overfor forsikringsselskabet, forklarer Peter Quitzau, direktør i DLBR Forsikringsmægler A/S.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

- Så bedst, ikke billigst

Det var lidt af en øv-formiddag med regn til at vise såmaskinerne frem, da VKST holdt sådemo ved Ny Lellingegård, Køge. Men det forhindrede dog ikke, at der alligevel dukkede en hel del sågrej-nysgerrige op for at kigge på varerne. Og et af rådene er, at det betaler sig ind flere gange at opgradere sit udstyr til såningen.
Side 1 af 36 (720 artikler)Prev1234567343536Next