bannerPos

Nyt samarbejde om økologirådgivning

Nordic Sugar og Østdansk Landboforening indleder et samarbejde med faglig rådgivning i forbindelse med dyrkning af økologiske sukkerroer.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
04-05-2019 16:19
Nordic Sugar og Østdansk Landboforening indleder samarbejde om økologirådgivning.

Østdansk Landboforening og Økologirådgivning Danmark vil nu bistå Nordic Sugar med den faglige rådgivning i forbindelse med dyrkning af økologiske sukkerroer.

Ligesom der fra Nordic Sugar tilbydes rådgivning til de konventionelle dyrkere, ønskes der også rådgivningstilbud til de økologiske dyrkere. 

- Vi har ikke den økologiske kompetence ved Agricentret, og derfor har vi valgt at lave en alliance med en lokal rådgivningsvirksomhed, fortæller Bo JM Secher, som er chef for det danske agricenter ved Nordic Sugar. 

- Vi har omhyggeligt undersøgt de muligheder, der kunne være, og vi er meget tilfredse med det samarbejde, vi nu indleder med Østdansk Landboforening, fortsætter Bo JM Secher.

Stærke kompetencer

Også hos Østdansk Landboforening er der tilfredshed med aftalen. Som led i en strategi om at styrke den økologiske rådgivning ansatte foreningen Hans Bach Lauritsen som økologichef for mere end et år siden. 

- Aftalen med Nordic Sugar passer os fint, og den kommer på det helt rigtige tidspunkt i forhold til udvikling af foreningens økologirådgivning. I forbindelse med vores strategi har vi etableret en samarbejdsaftale med Økologirådgivning Danmark, som er landets største økologirådgivning, siger John Voss, planteavlschef i Østdansk Landboforening.

- Med den organisation i ryggen og suppleret med vores egne rådgivere, har vi stærke kompetencer inden for de specielle økologiske problemstillinger, tilføjer Torben Flinch, som er direktør i Østdansk Landboforening.

Attraktiv sædskifteafgrøde

Rådgivningen vil bestå af hyppige faglige opdateringer, deltagelse i erfagruppemøder, ligesom hver dyrker under Nordic Sugar vil få tilbud om et fagligt besøg i løbet af vækstperioden. 

Agricentret fra Nordic Sugar vil også bidrage, hvor de kan, hvor Nordic Sugar i forvejen er engageret i et økologisk udviklingsprojekt, som koordineres af Nordic Beet Research.

Efter en vanskelig start i 2017, viste de økologiske sukkerroer sig som en yderst attraktiv sædskifteafgrøde med et godt dækningsbidrag i 2018.

- Vi ser frem til det kommende samarbejde, og gør opmærksom på, at det altid er muligt at få gennemført et økologitjek uden beregning, lyder det fra de to parter i det nye samarbejde. 

Ved et økologitjek kan man få belyst de fordele og ulemper, der kan være forbundet med en omlægning af hele eller dele af en bedrift til økologi.

Øko-træf havde fokus på klimaændringerne

Omkring 100 økologer var med til økologisk inspirationsdag i VKST med indlæg fra blandt andre Per Vesterbæk fra Landbrug & Fødevarer.

Sprøjtenyhed fra Falster

Tusindvis af danske landmænd har været i Tyskland for at hente inspiration på maskinfronten – blandt andet fremtidens sprøjte fra Hardi.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Landmand taber spildevandssag i Landsretten

Østre Landsret har omstødt en to år gammel dom fra Byretten i Roskilde, hvor landmand Ole Christiansen ellers havde fået medhold i, at han ikke behøvede at følge påbud om forbedre rensningen af sit spildevand til et vandløb.

- Du skal bare sørge for, at de i Tønder aldrig løber tør for penge

Miljøminister Lea Wermelin (S) fik i går præsenteret et eksempel på jordfordeling i Vipperød på Sjælland. L&F-formand Martin Merrild var også med, og han opfordrer til, at der snart for alvor kommer skub i jordfordelingerne over hele landet.

Den nye indpakning bliver gentaget

Mælkeproducenter på østlige øer inviterer torsdag den 28. november til stormøde i Sorø.

Undgå brand i vintermånederne

Fyringssæsonen er gået i gang, hvilket betyder større risiko for gårdbrande, advarer Topdanmark. 
Side 1 af 41 (807 artikler)Prev1234567394041Next