bannerPos

Ønsker yderligere 2.000 hektar med roer til 2020

Agricenter Danmark og Dyrkerforeningen ønsker yderligere 2.000 hektar med roer til kampagnen 2020.

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
14-09-2019 09:55
Kontrakttegning på roer til kampagnen 2020 er slut, men Agricenter Danmark kan godt bruge roer fra yderligere 2.000 hektar.

Kontrakttegning af roer til 2020 er netop blevet afsluttet og fra Bo JM Secher, Agricenter Danmark, lyder det, at man har opnået en god stigning i den tegnede mængde, men at man godt kan bruge 2.000 hektar mere!

Agricenter Danmark har efter kontrakttegningen blev afsluttet efterfølgende evalueret resultatet sammen med Dyrkerforeningen og parterne er blevet enige om, at man vil forsøge at øge det tegnede areal.

- I forhold til målsætningen kan vi bruge 2.000 hektar mere. Vi har derfor besluttet at genåbne tegningen, med en opfordring til vores dyrkere om at se markplanen igennem en gang til med henblik på, om der er en mark mere som kunne være egnet til sukkerroer.

I den forbindelse fastslår Bo JM Secher, at roerne aktuelt står godt i konkurrence med andre afgrøder, og at roerne samtidig er den afgrøde som har de mest stabile udbytter.

- Og for de planteavlere, der ikke kan nå at så vintersæd, vil det bestemt være en overvejelse værd, at tænke på roer i stedet for. Der vil de være et godt alternativ.

- E-contracting kan ikke åbnes igen, men har man en mark mere til sukkerroer, er man velkommen til at kontakte Agricentret. Der vil ikke blive ændret i de kontraktvilkår vi kan tilbyde, lyder det afsluttende fra Bo JM Secher.
 

 

0

Klageinstans med åbenlys inhabilitet

Når inhabilitet er så åbenlys, er konstruktionen uholdbar, hvis vi vil pynte os med at leve i et retssamfund, skriver Jørn Rasmussen blandt andet i dette debatindlæg.

Økologer samles til plantedag i Roskilde

Bedre dyrkningssikkerhed i økologisk planteavl er temaet, når der torsdag den 11. juni er Økologisk Plantedag i Roskilde.

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.
Side 1 af 59 (1166 artikler)Prev1234567575859Next