bannerPos

Roesæson 2020: Sukkerfabrikken betaler transport op til 80 kilometer

Kort som omtrentligt angiver transportområder med henholdsvis fri transport af rene roer og en transportomkostning på 0-5 kroner pr. tons roer. Kilde: Nordic Sugar

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
10-08-2019 08:20
Nordic Sugar har åbnet for tegning af sukkerkontrakter for en tre-årig periode.

Af Bo JM Secher, chefkonsulent, Agricenter Danmark, Nordic Sugar

Nordic Sugar har indtil den 31. august åbent for tegning af sukkerkontrakter til dyrkningsårene 2020-2022. 

I 2020 har vi en målsætning om at øge arealet af sukkerroer. Det kan ske ved at vores nuværende dyrkere øger deres areal med roer og ved at nye dyrkere kommer til. 

Sukkerroerne har et konkurrencedygtigt dækningsbidrag, og som den mest stabile afgrøde og en lang række agronomiske fordele, kan der være god grund til at se på sukkerroer som et alternativ. 

Særligt for nye dyrkere kan der være grund til at opsummere de transportbetingelser, som sukkerfabrikken tilbyder.

Fabrik afholder flere udgifter

Med de nye transportaftaler betaler sukkerfabrikken for rensning og transport af rene roer op til 80 kilometer fra fabrikken. Det vil sige, at der ikke som tidligere er tale om, at transportudgifter reducerer dækningsbidraget. Derudover betaler fabrikken for afdækning, hvis roerne skal leveres sent.

Dyrkeren betaler selv transportomkostningen for den lille del af læsset, som er jord og urenheder. Med en afstand på 60 kilometer udgør den omkostning cirka fire kroner pr. tons rene roer.

For transportafstande, som ligger ud over 80 kilometer, betaler dyrkeren for den afstand, der ligger ud over. Der betales en takst, svarende til den, som er opnået i de aftaler, Nordic Sugar har opnået med sine transportører. 

På kortet kan man se, hvor transporten er fri, samt hvor afstanden vil medføre et lille fradrag i prisen på fra nul til fem kroner pr. tons rene roer.

0

Klageinstans med åbenlys inhabilitet

Når inhabilitet er så åbenlys, er konstruktionen uholdbar, hvis vi vil pynte os med at leve i et retssamfund, skriver Jørn Rasmussen blandt andet i dette debatindlæg.

Økologer samles til plantedag i Roskilde

Bedre dyrkningssikkerhed i økologisk planteavl er temaet, når der torsdag den 11. juni er Økologisk Plantedag i Roskilde.

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.
Side 1 af 59 (1166 artikler)Prev1234567575859Next