bannerPos

Spændende nyheder i Nordic Sugars dyrkerprogrammer

Så snart roerne begynder at dække jorden, kan man se væksten fra satellitoptagelserne.
02-05-2020 09:47

Både via internettet og fra mobiltelefonen kan Nordic Sugars dyrkere hente nye og spændende programmer i 2020.

TEKNOLOGI Nordic Sugar tilbyder i den kommende sæson nye og spændende muligheder for sine dyrkere.

Det gælder både de programmer, som dyrkerne kan bruge fra deres pc via dyrkerportalen, og de programmer, man kan bruge direkte fra en mobiltelefon.

- Programmerne bruger de marker, som dyrkerne selv har indtegnet i Nordic Sugars system, fortæller Bo JM Secher fra Agricenter DK, Nordic Sugar, og tilføjer samtidig:

- Hvis ikke markerne allerede er tegnet ind, opfordrer vi til, at man får det gjort, så man kan få det fulde udbytte af programmerne.

Satellitdata på markniveau

I 2019 blev det muligt for alle roedyrkere at kunne følge markernes vækst via data fra de satellitter, som hver uge overflyver Danmark. Det er i 2020 blevet udbygget.

- Man kan nu ikke blot se væksten i løbet af sæsonen, men man kan også se et kort, som viser forskellen mellem to forskellige passager, forklarer Bo JM Secher.

Dermed er det ikke kun væksten, man kan følge, men også særligt de områder af marken, som trives godt eller dårligt. Det har mange fordele, pointerer han.

- I sidste ende er det tanken, at man derved lettere kan indkredse de områder, som har problemer eller i forbindelse med optagningen, at finde de marker, som vokser mest – og som derved kan stå længst tid før optagning.

Fra programmet kan man følge de enkelte marker, og det er muligt at sammenligne sine egne marker med alle de roemarker, som ligger inden for en radius af 10 kilometer.

Billeder fra mark til konsulent

- Vores telefonapp er også blevet udbygget, så man nu, udover at følge markernes vegetationsindeks gennem indekset NDVI (VI = Vegetation Index), også kan se markens optagelse af vand ved at vise indekset NDWI (WI = Water Index), oplyser Bo JM Secher og fortsætter:

- Derudover har vi udbygget systemet, så den enkelte dyrker kan vise et billede fra marken i en meddelelse til Agricentret, og konsulent og dyrker kan derefter skrive sammen direkte i programmet.

- Billederne lagres med en geo-reference, så konsulenten kan se, hvor i marken det er taget, og eventuelt gå direkte til stedet, hvis det resulterer i et besøg.

- Som vi tidligere har fortalt, kan man også følge skadedyrs- og sygdomsmoniteringen direkte fra appen, ligesom alle nyheder og leveringsdata kan læses, meddeler Bo JM Secher, der gør opmærksom på, at appen kan hentes gratis fra Google Play eller App Store.

jhal

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next