bannerPos

Afprøvningsværter søges

Seges Svineproduktion søger besætninger til to afprøvninger, herunder besætninger der skal arbejde med at hæve antallet af levendefødte grise. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
31-01-2020 06:43

Seges Svineproduktion søger besætninger, som vil arbejde med at få flere levendefødte grise og en, som vil have hjælp til at mindske fravænningsdiarré.

Lige nu søger Seges Svineproduktion besætninger til to afprøvninger.

I den første afprøvning skal der arbejdes med at hæve antallet af levendefødte grise. Derfor søges 4-6 so-besætninger som minimum har 1.000 årssøer, hvor der gennem de sidste par måneder har været en for høj andel af dødfødte grise.

De deltagende besætninger skal have lyst til at afprøve om smertestillende til søer inden faring giver flere levendefødte grise.

Uden zink

I den anden afprøvnings skal besætningen mindske fravænningsdiarré uden brug af medicinsk zink. Der søges derfor en besætning med minimum 1.000 årssøer (men ikke et ultimativt krav).

Besætningen skal have problemer med fravænningsdiarré, og skal kører uden zink eller skal til det.

Afprøvningsværten skal desuden have lyst til at prøve om Coliprotec F4/F18 vaccinen kan øge tilvæksten og sænke dødeligheden som følge af fravænningsdiarré.

Hør dyrlæge Lola Kathe Tolstrup, Seges, fortælle mere om afprøvningerne i videoen på www.svineproduktion.dk.

cab

0

Landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.

Flot jubilæumsmodel fra S.D. Kjærsgaard

Tylco Silomontage har lavet en guldhandel med S.D. Kjærsgaard – en meget omtalt minilæsser fra Case.

Kvægbrugere skal bidrage til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger, der skal nedbringe antallet af ulykker.

Roekampagnetid er også pulptid

Det er ikke kun roedyrkere, der er i fokus hos Nordic Sugar for tiden. Firmaet er også i gang med at producere HP-Pulp til mælkeproducenter, der bruger det både som grov- og kraftfoder.

Sukkerroehøst under perfekte forhold

2020-sæsonen har været optimal til at dyrke sukkerroer, hvor nedbør og sol har givet en høj sukkerprocent – også på Lidsø.

Onlineoverblik over fodersiloerne

Sparet tid, overblik og en effektiviseret arbejdsgang er blandt de fordele, som svineproducent Jakob Krogh Andersen har opnået med installering af niveaufølere fra NiveauTeknik i fodersiloerne.

Avler tvivler på at minken kommer igen

Den sjællandske minkavler Henrik Svendsen havde ikke set en total nedlukning af dansk minkproduktion komme overhovedet.

Ny model ændrer EU-støtten – og styrker dyrelivet

Landmænd kan i fremtiden formentlig lade naturen råde uden at blive trukket i støtte. Det vækker begejstring hos både landmand og forsker i biodiversitet.
Side 1 af 76 (1514 artikler)Prev1234567747576Next