bannerPos

Afprøvningsværter søges

Seges Svineproduktion søger besætninger til to afprøvninger, herunder besætninger der skal arbejde med at hæve antallet af levendefødte grise. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
31-01-2020 06:43

Seges Svineproduktion søger besætninger, som vil arbejde med at få flere levendefødte grise og en, som vil have hjælp til at mindske fravænningsdiarré.

Lige nu søger Seges Svineproduktion besætninger til to afprøvninger.

I den første afprøvning skal der arbejdes med at hæve antallet af levendefødte grise. Derfor søges 4-6 so-besætninger som minimum har 1.000 årssøer, hvor der gennem de sidste par måneder har været en for høj andel af dødfødte grise.

De deltagende besætninger skal have lyst til at afprøve om smertestillende til søer inden faring giver flere levendefødte grise.

Uden zink

I den anden afprøvnings skal besætningen mindske fravænningsdiarré uden brug af medicinsk zink. Der søges derfor en besætning med minimum 1.000 årssøer (men ikke et ultimativt krav).

Besætningen skal have problemer med fravænningsdiarré, og skal kører uden zink eller skal til det.

Afprøvningsværten skal desuden have lyst til at prøve om Coliprotec F4/F18 vaccinen kan øge tilvæksten og sænke dødeligheden som følge af fravænningsdiarré.

Hør dyrlæge Lola Kathe Tolstrup, Seges, fortælle mere om afprøvningerne i videoen på www.svineproduktion.dk.

cab

0

Klageinstans med åbenlys inhabilitet

Når inhabilitet er så åbenlys, er konstruktionen uholdbar, hvis vi vil pynte os med at leve i et retssamfund, skriver Jørn Rasmussen blandt andet i dette debatindlæg.

Økologer samles til plantedag i Roskilde

Bedre dyrkningssikkerhed i økologisk planteavl er temaet, når der torsdag den 11. juni er Økologisk Plantedag i Roskilde.

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.
Side 1 af 59 (1166 artikler)Prev1234567575859Next