bannerPos

Bregentved klar til 120.000 slagtesvin

Sådan ser slagtesvineanlægget FMP Langesnage ved Haslev ud fra luften. Foto: Gråkjær

Henrik Sieben

08-09-2018 07:00
Tirsdag den 18. september indvies FM Pork Langesnage ved Haslev, der er en af i alt fire ens slagtesvineanlæg under Bregentved Gods.

Under navnet FM Pork er Bregentved Gods ved at få færdiggjort FM Pork Langesnage ved Haslev, som er en af i alt fire nye klima- og miljøoptimerede slagtesvineanlæg med en samlet kapacitet på 120.000 slagtesvin.
Tirsdag den 18. september klokken 13.30 klippes den røde snor og dermed indvies slagtesvineanlægget nær Haslev. Det sker med taler af blandt andre godsejer Christian Moltke, Faxes borgmester, Ole Vive, Ringsteds borgmester, Henrik Hvidesten, Gråkjærs direktør, John Gråkjær, og direktør i Gråkjær salg, Martin Rindom.
På åbningsdagen – de første grise sættes ind i slutningen af september – er der åbent hus, og i tidsrummet fra klokken 10 til 20 vil der være mulighed for at opleve hele anlægget og dermed også få indsigt i de sidste nye trends inden for animalsk produktion.
- Der vil være mulighed for at møde branchens ledende aktører inden for de forskellige teknologier, der er en del af moderne svineproduktion, fortæller Martin Rindom, som oplyser, at der i projektet er fokuseret på dyrevelfærd og arbejdsmiljø.


Læs mere om projektet i kommende uges udgave af LandbrugØst, der udkommer torsdag den 13. september.

Facts om FM Pork Bregentved
Byggeriet består af fire ens produktionsenheder på i alt 32.000 kvadratmeter.
Projektet får en kapacitet på 120.000 producerede slagtesvin om året – fordelt over fire separate staldanlæg.
Der er separat foderproduktion på alle enheder med udendørs gastæt opbevaring af råvarer.
Staldene er etableret med fokus på produktionsøkonomi, arbejdsmiljø og logistik. De fire anlæg giver mulighed for benchmarking af produktionen.
Der har i udvælgelsen af såvel produkter som leverandører været lagt særligt fokus på holdbarhed samt drift- og vedligeholdelsesomkostninger.
De fire anlæg – alle ApS og under navnet FMP – Turebylille (Turebylille), Eskildstrup (Ringsted), Sofiendal (Haslev) og Langesnage (Haslev).


 

 

Ingen hjælp fra minister til landmænd i Baltic Pipe-sagen

Til stor utilfredshed for 12 landbrugsforeninger så afviser energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt at blande sig i Energinets forhandlinger med lodsejere om vilkår for etableringen af Baltic Pipe.

FMR Maskiner på Falster siger farvel til Deutz-Fahr

Folkene bag FMR Maskiner skifter nu strategisk fokus for fremtiden. Det betyder blandt andet et farvel til Deutz-Fahr i sortimentet.

Landbrugsforeninger er utilfredse: ingen hjælp fra minister til landmænd i Baltic Pipe-sagen

Lodsejere, der bliver berørt af anlægget af Baltic Pipe-gasledningen skal ikke forvente at få en højere servituterstatning i ved ekspropriation end normalt, trods pres fra landboforeningerne mod Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V). Det er for dårligt, mener de.

Risiko for kø - for at se øko-køer

Fast tradition fortsætter: Alle kan være med, når økokøerne lukkes på frisk forårsgræs søndag den 14. april.

Få egen familiehave på Jernbjerggaard

Landbrugs- og gartnerskolen, Jernbjerggaard, i Slagelse har udlånt lokaler og grønne områder til foreningen 4H.

Fyldte maver og tarme hærger fortsat slagterier

Tican påpeger at grise gang på gang leveres med fyldte maver til slagtning, selvom det er 26 år siden, at kravet om faste så dagens lys.

Højere vækstrate på en mindre fodermængde

Slagtesvineproducenterne på østlige øer er ved at give deres kollegaer rundt om i landet baghjul. Således opnår de østdanske producenter højere vækstrate på en mindre fodermængde.

Svenningsens skyder forårssæsonen i gang med åbent hus

Der er udsigt til en solid cocktail af forårsnyheder og faglig inspiration, demoer og dæk-sparken, når Svenningsens Maskinforretning inviterer til åbent hus d. 10. april.

Farverige løgplanter

Løgplanter langs indkørslen og i plænen giver liv, farver og glæde i foråret.

Et tillidsfuldt samarbejde fortsætter på 25. år

For maskinforretningen i Nexø på Bornholm kom Claas ind i billedet i 1994. Kort efter startede et samarbejde med svineproducenten Peter Koefoed på Langemyregaard, hvor Claas fylder en stor del.
Side 1 af 27 (526 artikler)Prev1234567252627Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer