bannerPos

Bregentved klar til 120.000 slagtesvin

Sådan ser slagtesvineanlægget FMP Langesnage ved Haslev ud fra luften. Foto: Gråkjær

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
08-09-2018 07:00
Tirsdag den 18. september indvies FM Pork Langesnage ved Haslev, der er en af i alt fire ens slagtesvineanlæg under Bregentved Gods.

Under navnet FM Pork er Bregentved Gods ved at få færdiggjort FM Pork Langesnage ved Haslev, som er en af i alt fire nye klima- og miljøoptimerede slagtesvineanlæg med en samlet kapacitet på 120.000 slagtesvin.
Tirsdag den 18. september klokken 13.30 klippes den røde snor og dermed indvies slagtesvineanlægget nær Haslev. Det sker med taler af blandt andre godsejer Christian Moltke, Faxes borgmester, Ole Vive, Ringsteds borgmester, Henrik Hvidesten, Gråkjærs direktør, John Gråkjær, og direktør i Gråkjær salg, Martin Rindom.
På åbningsdagen – de første grise sættes ind i slutningen af september – er der åbent hus, og i tidsrummet fra klokken 10 til 20 vil der være mulighed for at opleve hele anlægget og dermed også få indsigt i de sidste nye trends inden for animalsk produktion.
- Der vil være mulighed for at møde branchens ledende aktører inden for de forskellige teknologier, der er en del af moderne svineproduktion, fortæller Martin Rindom, som oplyser, at der i projektet er fokuseret på dyrevelfærd og arbejdsmiljø.


Læs mere om projektet i kommende uges udgave af LandbrugØst, der udkommer torsdag den 13. september.

Facts om FM Pork Bregentved
Byggeriet består af fire ens produktionsenheder på i alt 32.000 kvadratmeter.
Projektet får en kapacitet på 120.000 producerede slagtesvin om året – fordelt over fire separate staldanlæg.
Der er separat foderproduktion på alle enheder med udendørs gastæt opbevaring af råvarer.
Staldene er etableret med fokus på produktionsøkonomi, arbejdsmiljø og logistik. De fire anlæg giver mulighed for benchmarking af produktionen.
Der har i udvælgelsen af såvel produkter som leverandører været lagt særligt fokus på holdbarhed samt drift- og vedligeholdelsesomkostninger.
De fire anlæg – alle ApS og under navnet FMP – Turebylille (Turebylille), Eskildstrup (Ringsted), Sofiendal (Haslev) og Langesnage (Haslev).


 

 

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next