bannerPos

Kig ind i stald til 3.000 slagtesvin

Fredag den 1. februar er der lejlighed til at studere denne nye slagtesvinestald – bygget i forlængelse af dem gamle (skimtes i baggrunden) – på Søndergården ved Terslev. Foto: Jesper Hallgren

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
28-01-2019 07:38
Fredag den 1. februar inviterer Kjargaard Byg til åben stald i et nyt slagtesvineafsnit med gyllekøling. Dermed kan i alt 20.000 grise årligt færdigproduceres på Søndergården ved Terslev.

På Søndergården ved Terslev nær Haslev har svineproducent Kaj Rasmussen i en stald fra 2005 stipladser til 2.000 slagtesvin. Først i februar står et nyt staldafsnit, indrettet på fuldstændig samme måde, klar med plads til 3.000 slagtesvin.

- Det er jo ingen grund til at ændre på noget, som fungerer godt, understreger den østsjællandske svineproducent, som med udvidelsen nu kan huse hele sin årsproduktion på de i alt 20.000 smågrise fra de 600 søer på Ørslevgård i Ørslev, fem kilometer borte.

Hidtil er omkring 6.000 grise solgt som smågrise, mens andre 6.000 er blevet færdigproduceret til slagtning på Danish Crown i Ringsted i en lejet slagtesvinestald.

 

Gyllekøling med overskudsvarme

Eneste større forskel i forhold til den eksisterende stald er Klimadan gyllekølingen, som har været et krav for at kunne nedbringe ammoniakfordampningen og lugten med 20 procent.

Imidlertid vil kun otte procent af varmen, som udvindes fra gyllen, kunne udnyttes i det eksisterende og det nye staldanlæg. Derfor sender en tørkøler desværre den resterende varme ud til gråspurvene, som Kaj Rasmussen udtrykker det.

Som i den nuværende stald, er der plastinventar, denne gang leveret af Paneltim Agro, ligesom der er installeret Skiold vådfodringsanlæg og ventilation fra Skov. Stalden på i alt 2.520 kvadratmeter er opført i totalentreprise af Kjargaard Byg A/S fra Ikast.

For alle interesserede bliver der mulighed for at besigtige den nye slagtesvinestald på Søndergården ved Terslev, når Kjargaard Byg i samarbejde med bygherre inviterer til åben stald fredag den 1. februar fra klokken 10 til 15, og traditionen tro serveres der varme pølser.

Læs mere i LandbrugØst i uge 5, der udkommer tirsdag den 29. januar, men allerede fra lørdag den 26. januar kan ses på landbrugoest.dk.
 

Ingen hjælp fra minister til landmænd i Baltic Pipe-sagen

Til stor utilfredshed for 12 landbrugsforeninger så afviser energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt at blande sig i Energinets forhandlinger med lodsejere om vilkår for etableringen af Baltic Pipe.

FMR Maskiner på Falster siger farvel til Deutz-Fahr

Folkene bag FMR Maskiner skifter nu strategisk fokus for fremtiden. Det betyder blandt andet et farvel til Deutz-Fahr i sortimentet.

Landbrugsforeninger er utilfredse: ingen hjælp fra minister til landmænd i Baltic Pipe-sagen

Lodsejere, der bliver berørt af anlægget af Baltic Pipe-gasledningen skal ikke forvente at få en højere servituterstatning i ved ekspropriation end normalt, trods pres fra landboforeningerne mod Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V). Det er for dårligt, mener de.

Risiko for kø - for at se øko-køer

Fast tradition fortsætter: Alle kan være med, når økokøerne lukkes på frisk forårsgræs søndag den 14. april.

Få egen familiehave på Jernbjerggaard

Landbrugs- og gartnerskolen, Jernbjerggaard, i Slagelse har udlånt lokaler og grønne områder til foreningen 4H.

Fyldte maver og tarme hærger fortsat slagterier

Tican påpeger at grise gang på gang leveres med fyldte maver til slagtning, selvom det er 26 år siden, at kravet om faste så dagens lys.

Højere vækstrate på en mindre fodermængde

Slagtesvineproducenterne på østlige øer er ved at give deres kollegaer rundt om i landet baghjul. Således opnår de østdanske producenter højere vækstrate på en mindre fodermængde.

Svenningsens skyder forårssæsonen i gang med åbent hus

Der er udsigt til en solid cocktail af forårsnyheder og faglig inspiration, demoer og dæk-sparken, når Svenningsens Maskinforretning inviterer til åbent hus d. 10. april.

Farverige løgplanter

Løgplanter langs indkørslen og i plænen giver liv, farver og glæde i foråret.

Et tillidsfuldt samarbejde fortsætter på 25. år

For maskinforretningen i Nexø på Bornholm kom Claas ind i billedet i 1994. Kort efter startede et samarbejde med svineproducenten Peter Koefoed på Langemyregaard, hvor Claas fylder en stor del.
Side 1 af 27 (526 artikler)Prev1234567252627Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer