bannerPos

Nord-West noteringen falder med 3,50 euro

Svinenoteringen i Tyskland falder endnu engang. Arkivfoto.
30-03-2020 11:21

Der er flere indikatorer, der tyder på stigende frem for på faldende priser i de kommende uger på smågrisemarkedet, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Det tyske smågrisemarked stabiliserer sig for tiden.

Nord-West noteringen er faldet med 3,50 euro til 76,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er falder med 2,30 euro til 49,90 euro.

Nord-West noteringen i dag, som er gældende for forrige uge, er faldet markant, men VEZG-smågrisenoteringen, som er gældende for den nuværende uge, er allerede uændret, lyder meldingen fra Danske Svineproducenter.

De danske og hollandske smågrisenoteringer, som er steget kraftigere end de tyske smågrisenoteringer i de seneste måneder, fortsætter imidlertid nedturen. Her spiller logistiske udfordringer i smågriseeksporten i forbindelse med coronavirussen en vigtig rolle.

Såfremt der ikke kommer nogen negative overraskelser syd fra grænsen, forventer man imidlertid, at også de danske og hollandske smågrisenoteringer stabiliserer sig i den nærmeste fremtid.

Det tyske slagtesvinemarked er i balance, og der er flere indikatorer, der tyder på stigende frem for på faldende priser i de kommende uger. Slagtesvinene, som blev fremrykket de seneste uger, vil ikke stå til rådighed i de nuværende uger, og slagteriet Tönnies skriver om god efterspørgsel fra den tyske detailhandel som prisdrivende faktor.

Ifølge Danske Svineproducenter kommer der – efter forlydende – også flere ordrer fra Kina igen.

- Alt i alt er der således grund til lidt optimisme, selvom der fortsat er stor usikkerhed i forbindelse med coronavirussen, specielt i international handel, skriver Danske Svineproducenter. 

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil være uændret 76,00 euro (603 kr. inkl. vægtregulering).

aldo

0

Landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.

Flot jubilæumsmodel fra S.D. Kjærsgaard

Tylco Silomontage har lavet en guldhandel med S.D. Kjærsgaard – en meget omtalt minilæsser fra Case.

Kvægbrugere skal bidrage til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger, der skal nedbringe antallet af ulykker.

Roekampagnetid er også pulptid

Det er ikke kun roedyrkere, der er i fokus hos Nordic Sugar for tiden. Firmaet er også i gang med at producere HP-Pulp til mælkeproducenter, der bruger det både som grov- og kraftfoder.

Sukkerroehøst under perfekte forhold

2020-sæsonen har været optimal til at dyrke sukkerroer, hvor nedbør og sol har givet en høj sukkerprocent – også på Lidsø.

Onlineoverblik over fodersiloerne

Sparet tid, overblik og en effektiviseret arbejdsgang er blandt de fordele, som svineproducent Jakob Krogh Andersen har opnået med installering af niveaufølere fra NiveauTeknik i fodersiloerne.

Avler tvivler på at minken kommer igen

Den sjællandske minkavler Henrik Svendsen havde ikke set en total nedlukning af dansk minkproduktion komme overhovedet.

Ny model ændrer EU-støtten – og styrker dyrelivet

Landmænd kan i fremtiden formentlig lade naturen råde uden at blive trukket i støtte. Det vækker begejstring hos både landmand og forsker i biodiversitet.
Side 1 af 76 (1514 artikler)Prev1234567747576Next