bannerPos

Rådgiver: Nyt fokus nødvendigt

- I al den tid, jeg har været rådgiver, har der været fokus på at spare så meget som muligt for at få det bedste dækningsbidrag. Nu skal fokus ændres, lød det fra Marlene Sparre Ibsen, chef for Husdyr, Miljø og Byggeri i VKST. Foto: Morten Ipsen

Tekst og foto: Morten Ipsen

Redaktionschef
07-03-2020 12:12

- I al den tid, jeg har været rådgiver, har der været fokus på at spare så meget som muligt for at få det bedste dækningsbidrag. Nu skal fokus ændres fra laveste omkostning til maximal output pr bedrift, lød det fra Marlene Sparre Ibsen, chef for Husdyr, Miljø og byggeri i VKST, på årsmødet. Det betyder, at man ikke skal spare på de gode råvarer i foderet som for eksempel byg eller roepiller – de kan nemlig hjælpe på dødeligheden.

Også øgede næringsstoffer i foderet giver øget produktivitet. For eksempel skal slagtesvin lige nu have 22 gram lysin pr kg tilvækst. Og hjælpestoffer som syre, toxinbinder, probiotika, osv., kan og må også gerne bruges på nuværende tidspunkt for at sænke dødeligheden, fortalte Marlene Sparre Ibsen til den 260 mand store forsamling.

- På sosiden har vi haft travlt med at ændre til nye anbefalinger, hvor det vigtigste er at søer ikke bliver for fede og heller ikke bliver for kødfyldte. Drægtighedsfoderet skal derfor have et lavere indhold af protein, så hvis i ikke allerede har fået gennemgået jeres drægtighedsfoder, så er det en god ide at få gjort det nu.
Det vigtigste omkring foder er at huske, at normer og anbefalinger ændrer sig hele tiden og afhænger også af Jeres effektivitet og staldforhold. Der er intet som er standard længere – det er en fintuning hele tiden i den enkelte besætning, sagde Marlene Sparre Ibsen. 

mip

 

0

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.
Side 1 af 64 (1277 artikler)Prev1234567626364Next