bannerPos

Danish Crown: Vægtgrænsen hæves med to kilo i uge 16

30-03-2020 14:16

Øget efterspørgsel efter magre produkter kræver lettere grise. Derfor hæver Danish Crown kun vægtgrænsen med to kilo fra uge 16. Hvornår vægten normaliseres med de sidste to kilo er for tidligt at spå om.

I forbindelse med påsken blev vægtgrænserne sænket med fire kilo for at kompensere for tabte slagtedage.

Fra uge 16 (mandag d. 14. april) bliver vægtgrænsen hævet igen, men i første omgang kun med to kilo.

- Påskens fremrykning er overstået i uge 16, og vi er godt med på nuværende tidspunkt. Vi har slagtet som planlagt, men der er forskydninger i efterspørgslen på verdensmarkedet, så derfor går vi ikke alle fire kilo op med det samme, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør i Danish Crown Ejerservice.

Han fastslår dog, at målet er at komme op i vægt igen.

- Vi håber at sætte vægten tilbage på normalt niveau senere på foråret, men lige nu skeler vi også til slagtekapaciteten, for vi vil ikke risikere at komme flere dage bagud, for det giver udfordringer både hos ejerne og for vores salgsorganisation, siger han.

God efterspørgsel på mindre grise

Den øgede efterspørgsel på lettere grise til bacon og japan-udskæringer giver lige nu så markant bedre priser pr. kilo, at det opvejer det, der tabes i staldene på at sende lettere grise til slagtning.

- Vi er meget opmærksomme på at optimere mest muligt i hele kæden. I det her tilfælde er vi fuldt ud klar over, at vores landmænd lige nu helst vil lægge yderligere kilo på grisene, men lige nu vil de ekstra kilo spænde ben for attraktive ordrer, så derfor nøjes vi med at gå to kilo op, siger Nicolaj Nørgaard.

0

Landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.

Flot jubilæumsmodel fra S.D. Kjærsgaard

Tylco Silomontage har lavet en guldhandel med S.D. Kjærsgaard – en meget omtalt minilæsser fra Case.

Kvægbrugere skal bidrage til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger, der skal nedbringe antallet af ulykker.

Roekampagnetid er også pulptid

Det er ikke kun roedyrkere, der er i fokus hos Nordic Sugar for tiden. Firmaet er også i gang med at producere HP-Pulp til mælkeproducenter, der bruger det både som grov- og kraftfoder.

Sukkerroehøst under perfekte forhold

2020-sæsonen har været optimal til at dyrke sukkerroer, hvor nedbør og sol har givet en høj sukkerprocent – også på Lidsø.

Onlineoverblik over fodersiloerne

Sparet tid, overblik og en effektiviseret arbejdsgang er blandt de fordele, som svineproducent Jakob Krogh Andersen har opnået med installering af niveaufølere fra NiveauTeknik i fodersiloerne.

Avler tvivler på at minken kommer igen

Den sjællandske minkavler Henrik Svendsen havde ikke set en total nedlukning af dansk minkproduktion komme overhovedet.

Ny model ændrer EU-støtten – og styrker dyrelivet

Landmænd kan i fremtiden formentlig lade naturen råde uden at blive trukket i støtte. Det vækker begejstring hos både landmand og forsker i biodiversitet.
Side 1 af 76 (1514 artikler)Prev1234567747576Next