bannerPos

Dialog og inspiration skal hjælpe svineproducenter

Driftsøkonom Finn Skotte fra VKST slår et slag for dialog.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
07-11-2018 08:00
Dårlig cocktail hos svineproducenterne giver behov for dialog, påpeger driftsøkonom fra VKST, der sammen med kollegaerne indkalder til inspirationsaften midt i november.

Den økonomiske udsigt hos svineproducenterne ser lige nu ikke god ud, og de befinder sig i en ekstraordinær situation, hvor de er ramt af en dårlig cocktail med svigtende egenhøst, lav notering og dyrt foderkorn.

Disse omstændigheder medfører, at driftsøkonom Finn Skotte fra VKST slår et slag for dialog.

- Der er behov for dialog landmand og landmand imellem, landmand og rådgiver imellem og ikke mindst landmand og bankrådgiver imellem for at få afstemt aktuelle forventninger til markedsudviklingen lige nu, pointerer Finn Skotte.

Vejrudsigt og køreplan

Han og kollegaerne i svinerådgivningen i VKST indkalder derfor alle svineproducenter til inspirationsaften torsdag den 15. november, hvor den aktuelle økonomiske situation i dansk svineproduktion blandt andet bliver drøftet.

Her vil der således være mulighed for, at svineproducenterne kan drøfte situationen med kolleger i branchen, med rådgivere og med bankfolk.

- På mødet vil svineproducenterne blandt andet blive klogere på, hvordan en opdateret vejrudsigt for 2019 kan komme til at se ud, og hvordan de skal håndtere situationen, forklarer Finn Skotte og tilføjer:

- De får hjælp og inspiration til at få opstillet en køreplan sammen med banken, og de kan få nyheden om, at der er en betydelig chance for, at det måske bliver bedre end det, vi går og forbereder os på.

Læs mere i LandbrugØst i uge 45, der udkommer torsdag den 8. november, men allerede fra lørdag den 3. november kan ses på landbrugoest.dk.

 

0

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.
Side 1 af 62 (1239 artikler)Prev1234567606162Next