bannerPos

NNF efterlyser velvilje hos svineproducenter

09-03-2018 10:15

Danish Crowns forklaring om, at det er mangel på slagtesvin, som er årsag til, at natholdet på slagteriet i Ringsted lukker, ærgrer Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF, der samtidig kritiserer de danske svineproducenter for at køre deres smågrise ud af landet.

Natholdet på Danish Crown-slagteriet i Ringsted lukker. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelese fredag morgen.

Den kedelige besked fik medarbejderne på Danish Crown i Ringsted natten til fredag. Natholdet lukkes fra den 1. juni og 140 medlemmer af Fødevareforbundet NNF står dermed uden job. Omkring 70 vil dog blive tilbudt at blive i virksomheden som ferieafløsere frem til september.

Lukningen af natholdet i Ringsted skyldes ifølge Danish Crown mangel på slagtesvin i Danmark. Og den årsag ærgrer Jim Jensen, næstformand i NNF, der benytter lejligheden til kraftigt at kritisere de danske svineproducenter. I en pressemeddelelse siger han:

- Som forbund står vi lidt magtesløse tilbage. Der er aldrig blevet født så mange grise i Danmark som nu, og der har aldrig været så få danske slagteriarbejdere som nu.

Paradokset skyldes ifølge Jim Jensen, at et stigende antal smågrise køres ud af Danmark for at blive opfedet og slagtet i andre lande.

- Hver time køres ca. 1.600 levende grise ud af landet. Det svarer til ca. 14 millioner grise på et år. Den eksport har store konsekvenser for den danske slagteribranche, som gang på gang på må skære ned i antallet af slagteriarbejdere, forklarer Jim Jensen, som efterlyser en velvilje fra svineproducenterne:

- Fødevareforbundet NNF har gennem de senere år i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og skiftende regeringer forbedret vilkårene for svineproducenter og industrien. Jeg ville sådan ønske, at de ville kvittere for de mange bidrag og lempelser ved at øge produktionen af slagtesvin, og dermed sikre gode, sunde og ikke mindst danske arbejdspladser, siger Jim Jensen,

0

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.
Side 1 af 62 (1239 artikler)Prev1234567606162Next