bannerPos

Ny hjemmeside informerer om transportsituationen

Fødevarestyrelsen har oprettet en side, hvor du løbende finder information om de situationer, der kan have konsekvenser for din transport af levende dyr i EU. Arkivfoto
27-03-2020 19:00

Fødevarestyrelsen har netop oprettet en side, hvor du løbende finder information om grænsekontrol ved indre grænseovergange i EU og lignende, som kan have konsekvenser for din transport af levende dyr.

Fødevarestyrelsen meddelte torsdag, at de som et nyt tiltag har oprettet en hjemmeside, hvor seneste nyt om ventetider ved grænseovergange og restriktioner i de forskellige lande i Europa opdateres.

Nyhederne baseres blandt andet på oplysninger fra danske ambassader, myndigheder i de forskellige lande samt EU-Kommissionen.

Torsdag eftermiddag havde Fødevarestyrelsen opdateret oplysninger for Kroatien, Italien samt Polen. For så vidt angår Polen vil grænseovergangen Gubinek ikke længere blive anvendt som via-punkt i logbogsforhåndsvalideringen.

Når der foretages opdateringer på hjemmesiden, vil der blive udsendt et kort Eksportportals nyhedsbrev herom.

Hold afstand

Fødevarestyrelsen henstiller i øvrigt til, at der holdes afstand til Fødevarestyrelsens kontrolpersonale.

Chauffører af dyretransporter, samlestedspersonale m.fl. skal minimum holde to meters afstand til Fødevarestyrelsens kontrolpersonale. Det skyldes hensynet til at minimere risikoen for spredning af Covid-19.

- Vi håber, at I vil videreformidle dette til jeres personale/transportører, m.fl., som dagligt er i kontakt med Fødevarestyrelsens medarbejdere, lyder opfordringen.   

Rengøring og desinfektion

For at mindske risikoen for overførsel af smitte til danske besætninger, gør Fødevarestyrelsen desuden opmærksom på, at transportmidler, der har transporteret dyr i udlandet, skal rengøres og desinficeres efter aflæsning af dyr.

Der er senest konstateret udbrud af afrikansk svinepest i den vestlige del af Polen og udbrud af højpatogen fugleinfluenza i Nordtyskland. 

cab

0

Landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.

Flot jubilæumsmodel fra S.D. Kjærsgaard

Tylco Silomontage har lavet en guldhandel med S.D. Kjærsgaard – en meget omtalt minilæsser fra Case.

Kvægbrugere skal bidrage til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger, der skal nedbringe antallet af ulykker.

Roekampagnetid er også pulptid

Det er ikke kun roedyrkere, der er i fokus hos Nordic Sugar for tiden. Firmaet er også i gang med at producere HP-Pulp til mælkeproducenter, der bruger det både som grov- og kraftfoder.

Sukkerroehøst under perfekte forhold

2020-sæsonen har været optimal til at dyrke sukkerroer, hvor nedbør og sol har givet en høj sukkerprocent – også på Lidsø.

Onlineoverblik over fodersiloerne

Sparet tid, overblik og en effektiviseret arbejdsgang er blandt de fordele, som svineproducent Jakob Krogh Andersen har opnået med installering af niveaufølere fra NiveauTeknik i fodersiloerne.

Avler tvivler på at minken kommer igen

Den sjællandske minkavler Henrik Svendsen havde ikke set en total nedlukning af dansk minkproduktion komme overhovedet.

Ny model ændrer EU-støtten – og styrker dyrelivet

Landmænd kan i fremtiden formentlig lade naturen råde uden at blive trukket i støtte. Det vækker begejstring hos både landmand og forsker i biodiversitet.
Side 1 af 76 (1514 artikler)Prev1234567747576Next