bannerPos

Ny app letter hverdagen

Anders og Søren Knudsen fra Lolland er brødrene bag virksomheden FarmBackup. Foto: Henriette Lemvig

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
21-06-2019 15:01
Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Virksomheden FarmBackup, der drives af brødrene Anders og Søren Knudsen fra Lolland, har lavet en app til opgavestyring og tidsregistrering af markarbejde i samarbejde med udvalgte landbrug og maskinstationer.

- Vi så et behov allerede på de første kundebesøg, vi havde i forbindelse med lanceringen af markedspladsen. Selv om bedriften var veldrevet, lå der næsten altid et hav af papirer på skrivebordet – bunker vi også kendte fra den gård, vi selv kommer fra, forklarer Anders Knudsen.

Derfor begyndte de to brødre at spørge ind til, hvad der lå i bunkerne, og alle steder viste det sig at være arbejdssedler med oplysninger om hvilke opgaver, der var lavet. Men ofte var de mangelfulde, og nogle var aldrig kommet ind på kontoret.

- Alle de apps, der allerede var på markedet, var skræddersyet til håndværkere. Det var slet ikke et detaljeniveau, der var tilstrækkeligt for landmænd og maskinstationer. Vi kastede os derfor ud i det og lavede en betaversion af en app, vi mente kunne opfylde kravene, siger Anders Knudsen.

FarmBackup henvendte sig via Facebook til landmænd, der kunne være interesserede i af afprøve appen, og på få dage havde over 100 virksomheder vist interesse.

Der blev udvalgt 10, der gennem et år afprøvede appen, delte af deres erfaringer og kom med råd til forbedringer. Produktet blev efterfølgende rettet til, og FarmBackup er fra årsskiftet 2019 begyndt at sælge appen.

Øko-træf havde fokus på klimaændringerne

Omkring 100 økologer var med til økologisk inspirationsdag i VKST med indlæg fra blandt andre Per Vesterbæk fra Landbrug & Fødevarer.

Sprøjtenyhed fra Falster

Tusindvis af danske landmænd har været i Tyskland for at hente inspiration på maskinfronten – blandt andet fremtidens sprøjte fra Hardi.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Landmand taber spildevandssag i Landsretten

Østre Landsret har omstødt en to år gammel dom fra Byretten i Roskilde, hvor landmand Ole Christiansen ellers havde fået medhold i, at han ikke behøvede at følge påbud om forbedre rensningen af sit spildevand til et vandløb.

- Du skal bare sørge for, at de i Tønder aldrig løber tør for penge

Miljøminister Lea Wermelin (S) fik i går præsenteret et eksempel på jordfordeling i Vipperød på Sjælland. L&F-formand Martin Merrild var også med, og han opfordrer til, at der snart for alvor kommer skub i jordfordelingerne over hele landet.

Den nye indpakning bliver gentaget

Mælkeproducenter på østlige øer inviterer torsdag den 28. november til stormøde i Sorø.

Undgå brand i vintermånederne

Fyringssæsonen er gået i gang, hvilket betyder større risiko for gårdbrande, advarer Topdanmark. 
Side 1 af 41 (807 artikler)Prev1234567394041Next