bannerPos

Ny app letter hverdagen

Anders og Søren Knudsen fra Lolland er brødrene bag virksomheden FarmBackup. Foto: Henriette Lemvig

Jesper Hallgren

Journalist
21-06-2019 15:01
Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Virksomheden FarmBackup, der drives af brødrene Anders og Søren Knudsen fra Lolland, har lavet en app til opgavestyring og tidsregistrering af markarbejde i samarbejde med udvalgte landbrug og maskinstationer.

- Vi så et behov allerede på de første kundebesøg, vi havde i forbindelse med lanceringen af markedspladsen. Selv om bedriften var veldrevet, lå der næsten altid et hav af papirer på skrivebordet – bunker vi også kendte fra den gård, vi selv kommer fra, forklarer Anders Knudsen.

Derfor begyndte de to brødre at spørge ind til, hvad der lå i bunkerne, og alle steder viste det sig at være arbejdssedler med oplysninger om hvilke opgaver, der var lavet. Men ofte var de mangelfulde, og nogle var aldrig kommet ind på kontoret.

- Alle de apps, der allerede var på markedet, var skræddersyet til håndværkere. Det var slet ikke et detaljeniveau, der var tilstrækkeligt for landmænd og maskinstationer. Vi kastede os derfor ud i det og lavede en betaversion af en app, vi mente kunne opfylde kravene, siger Anders Knudsen.

FarmBackup henvendte sig via Facebook til landmænd, der kunne være interesserede i af afprøve appen, og på få dage havde over 100 virksomheder vist interesse.

Der blev udvalgt 10, der gennem et år afprøvede appen, delte af deres erfaringer og kom med råd til forbedringer. Produktet blev efterfølgende rettet til, og FarmBackup er fra årsskiftet 2019 begyndt at sælge appen.

Høsten kom godt i gang på Lolland

Overraskende højt udbytte, lød det fra Kim Monk Rasmussen, Hvidkilde og Bøllesminde, der var blandt de første til at høste vinterbyg.

Ny teknologi og hunde skal bekæmpe rotter

Med hundeførere og særligt udviklede digitale og giftfrie fælder melder HedeDanmark sig ind i kampen mod rotter og andre skadedyr.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Daka Refood har sat biogasanlæg på standby

Daka Refood har indtil videre sat planerne om et biogasanlæg på Sjælland til madaffald på pause. Det skyldes ændringer i støtteordningerne til nye biogasanlæg.

Veganer modtager trusler efter ulovlig indtrængen

Veganerpartiets stifter, Henrik Vindfeldt, har modtaget trusler efter han ulovligt trængte ind i en svinestald på Falster.

Varm opstart på årets høst

Guldborgsund Agro I/S tog på en varm sommerdag tre nye Case IH Axial-Flow 9250 i brug ved høst af bakkesvingel.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.
Side 1 af 33 (656 artikler)Prev1234567313233Next