bannerPos

Hegnsentreprenør: - Vi kører på – også for dyrenes skyld

Hos SHN Hegn har man mulighed for stadig at sætte hegn op i denne tid, fordi der sjældent er mennesker på de steder, hvor hegnsopsætningen foregår.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
28-03-2020 09:49
Hos SHN Hegn i Vipperød kører man stadig på med sine opgaver, selv om Corona-virussen spøger i baggrunden. Lige nu er der nok at se til.

HEGN - I år er det 15 år siden, at SHN Hegn – Sjællands Hegn og Naturpleje – så dagens lys. En lun vinter, hvor der har været længe imellem de helt lave temperaturer, har dannet basis for nogle gode måneder i firmaet, der hører hjemme i Vipperød ved Holbæk. Det fortæller direktør Claus Jacob Jensen. Der er nok at lave den kommende tid – trods Corona-virus.

- Heldigvis er der fyldt godt op i ordrebogen inden for det område, vi kalder mark/natur hegn til dyr, så lige her og nu ser det meget godt ud. Men længere fremme ved vi godt, at der kommer en bagkant for Corona-virusen. Men i øjeblikket er vi fortrøstningsfulde, og alle mine medarbejdere er ved godt mod og raske, fortæller Claus Jacob Jensen og fortsætter:

- Lige nu er vi ude og arbejde, og vi er så heldige, at det meste af vores arbejde er i det åbne landskab, hvor der stort set ikke er andre mennesker. Så lige nu vil jeg ikke klage, sammenlignet med så mange andre.

Hegnsentreprenører

Alsidigheden er stor i firmaet, hvor man skræddersyer de enkelte hegnsløsninger til de forskellige dyr, uanset om det er heste, grise, køer, får eller fjerkræ. Og direktøren ser egentlig mere sine ansatte som entreprenører på hegnsområdet, snarere end montører.

- Vi laver også ret mange andre opgaver end lige hegn. Vi står også for brobyggeri, færiste, opsætning af drikkesystemer i det åbne landskaber. Vi laver også sikringshegn, men det er dog ikke på dette felt, vi lægger vores kræfter i foråret.

Der er dog også flere organisationer i kundeporteføljen, afslører Claus Jacob Jensen. For tiden arbejder de fire ansatte med projekter, der har deadline den 14. april eller den 1. maj, fortæller han.

- Vi har en del opgaver for kommuner, med blandt andet klargøring af folde og brobyggeri. Det er primært opsætning af nyt hegn eller vedligeholdelse af de eksisterende hegn, låger, færiste m.m., der er det primære, siger Claus Jacob Jensen.

Opgaver hele året

For år tilbage var arbejde med hegnsopsætning koncentreret omkring foråret, mens man kunne opleve hele vintre med få opgaver. Men sådan er det ikke mere, oplyser direktøren.

- Jeg synes efterhånden, at vi har fået opgaverne delt godt ud over hele året. Men lige her om foråret er der selvfølgelig meget af det, vi kalder mark og dyrehegn. Det har vi rigtig travlt med lige nu.

- Vi har nok at se til efter vinteren og frem til 1. maj. I år har vi så været så privilegeret, at vi faktisk ikke rigtigt har haft noget frost, så det har været en god vinter for os. Vi har stort set ikke holdt stille – lige bortset fra de dage, hvor det har været heldagsregn.

Det er måske noget, man typisk er forberedt på, med pauser i arbejdet?

- Vi har da nogle gange oplevet lange kedelige vintre med frost fra november til april. På et tidspunkt ville det kunne betyde, at vi ikke kunne komme i jorden. Der er meget af det, vi laver, for eksempel markhegn, dyrehegn eller sikringshegn, hvor vi skal i jorden på ene eller anden måde. Det er klart, at når der begynder at være 10-15 centimeter frost i jorden, så bliver det nærmest som beton og temmelig bekosteligt. 

Et øje på Corona-situationen

Det er dog ikke alt, der er en dans på roser i selskabet. Den nuværende situation i samfundet med Corona-smitten har også betydning for SHN Hegn, selv om arbejdsopgaverne og medarbejderne ikke er direkte er påvirkede af sygdommen.

- Lige nu har vi faktisk gearet ned til, at vi kun er fire medarbejdere, selv om vi måske godt kunne bruge flere. Men jeg tør ikke at ansætte flere lige p.t., fordi vi ikke kender til bagkanten på Corona-virussen. Jeg ved for eksempel, at der er andre i branchen, der har måttet sende deres medarbejdere hjem på grund af karantænereglerne, siger Claus Jacob Jensen.

Han pointerer dog, at man ikke har aktuelle planer om at stoppe arbejdet hos SHN Hegn, så længe medarbejderne er raske og ikke er i karantæne. Han mener, at det ville være synd for de dyrehold, der står foran at skulle ud på græs.

- Jeg mener, at vi udviser samfundssind, da det er vigtigt, at vi prøver at holde gang i så meget arbejde som muligt. Vi må nøje overveje, hvad og hvor vi arbejder for at beskytte vores medarbejdere, og dem vi arbejder for. Med sund fornuft kommer vi langt, lyder det fra direktøren.

0

Store forventninger til lille teleskoplæsser

Scantruck spår stor interesse for den lille nye Manitou MLT420-60 H, der udelukkende er produceret til landbruget.

Valtra har lanceret en fjernstyret traktor

Valtra og firmaet Elisa har sammen udviklet fjernbetjening af en traktor med 5G-netværket og et 360 graders kamera. Løsningen er den første af sin slags i verden.

Spændende tur til Japan

Mød dygtige japanske landmandskolleger på deres landbrug og oplev ved selvsyn det japanske højværdimarked for danske landbrugsprodukter.

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.
Side 1 af 60 (1189 artikler)Prev1234567585960Next