bannerPos

Der er mindre lugt og ventilatorstøj

Søren Christensen fra Sinding ved Herning er især optaget af det store luftvolumen inde i Intellistalden og hvordan den naturlige ventilation kommer til at fungere.
02-07-2020 10:05

- En slagtesvinegård der ikke lugter.

Lige netop ventilationsprincippet med naturlig ventilation i grisenes opholdszone og gulvudsugning fanger interessen for Søren Christensen fra Sinding ved Herning.

- Helt ærligt, så lugter det altså temmelig meget fra mange af de ældre slagtesvinestalde, der står rundt omkring, siger han.

- Der ser spændende ud, dette her. Med gulvudsugningen er der tale om langt mindre mængde luft, der skal suges ud. Og på en dag som i dag, hvor det er varmt og solen skinner, skal skodderne sikkert stå helt åbne alle sammen. Alligevel er det vigtigt, at der er noget varme, der får luften til at bevæge sig op til skodderne i kippen.

- Jeg tror, det er vigtigt, man kan tilsætte ekstra varme for at øge luftskiftet, siger han og peger på de radiatorrør, der sidder langs ventilationsklapperne længst ude.

0

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

Fynboer øjner sjællandske kartoffeldyrkere

Det kræver tilsagn om knap 7.000 hektar med melkartoffel, hvis ny fynsk kartoffelmelsfabrik skal blive en realitet. Kommende informationsmøder skal vise om der er tilstrækkelig interesse.

Landbruget skal dyrke fællesskabet

Som dansk landmand skal man arbejde for øget synlighed, og dyrke fællesskabet, lyder det fra sjællandske Yke Kloppenburg fra Sektorbestyrelsen for Kvæg.

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.
Side 1 af 65 (1281 artikler)Prev1234567636465Next