bannerPos

Ny minilæsser fra Giant er helt elektrisk

Buus Anlægsgartner A/S med afdelinger i Aarhus og Storvorde, er en af de første i Danmark, der har investeret i den nye el-drevne Giant-minilæsser – hér på opgave i Silkeborg by.
01-07-2020 09:52

Ny elektrisk Giant-minilæsser løfter lydsvage og CO2-neutrale læsseopgaver for østjysk anlægsgartner på opgave i Silkeborg. Maskinforretningen Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær ved Ribe er dansk importør af de hollandske minilæssere.

MASKINER Buus Anlægsgartner A/S med afdelinger i Aarhus i Østjylland og Storvorde i Nordjylland, er nogle af de første i Danmark, der har taget den nye elektriske Giant-minilæsser i den nye elektriske version, til sig.

Giant-minilæsserne importeres til Danmark af Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær ved Ribe, der på få år har bidt sig fast med de hollandsk producerede minilæssere, der nu foruden de traditionelle brændstof-versioner, også er introduceret i en elektrisk version.

Giant’s nyeste skud på den elektriske stamme hedder G2200E. G for GIANT, 2200 som er maskinens egenvægt i kilo, og E for elektrisk. Modellen findes i to udgaver, en standard og X-tra-model.

Maskinen er udstyret med et 48 Volts lithium-ion batteri, placeret hvor motoren traditionelt sidder på en GIANT minilæsser. Læsseren har to separate elektriske motorer, en 6.5 kW til drift af maskinen, samt en 11.5 kW for hydraulikken.

 

Tre batteristørrelser

G2200E og G2200E X-TRA fås med tre batteristørrelser; 250, 375 eller 500 Ah. En opladning giver arbejde under normale forhold i 4, 6 eller 8 timer.

Maskinerne er udstyret med en indbygget oplader på 40 eller 60 Ampere som kan tilsluttes til 230 Volts strømforsyning.

Det er muligt gennem displayet at justere opladningsprocessen, så den tilpasses strømforsyningen på 230 volt med enten 10 eller 16 Ampere sikringer. Ekstern ladestation er muligt som tilvalg.

Disse er tilgængelige i størrelser fra 150 til 300 Ampere, og kan oplade batteriet til 50 procent på 30 minutter. Lithium-ion batterierne holder op til 3 gange længere end andre konventionelle batterier, og vinder på flere parametre som ydeevne, hurtig opladning, og minimal på vedligeholdelse.

G2200E-modellen er med en løftehøjde på 2.85 meter og en løftekapacitet på 1.650 kg. velegnet til læsseropgaver i højden. G2200E X-TRA er med en løftehøjde på 2.45 meter og en løftekapacitet på 2.200 kg. udviklet til ekstremt tungt arbejde specielt inden for entreprenør og byggesektoren.

 

Med på grøn bølge

Buus anlægsgartner rider på den grønne bølge, og gør sig i forvejen meget i eldrevne maskiner.
Virksomheden der er kendt for at fokuserer på klima og miljøvenlige maskiner, har som nogen af de første investeret i en elektrisk Giant minilæsser.

- For år tilbage ville vi gerne være en grøn profil. Vi spurgte os selv, hvor vi kunne starte. Det elektriske lå lige til højrebenet. Vi startede i det små med vores batteri- og dieseldrevne maskiner. I dag har vi fuldt elektrisk program på håndmaskinerne, og skifter flere af vores større entreprenørmaskiner ud til elektriske udgaver, fortæller
Michael Niemann, Salgskonsulent og afdelingsleder hos Buus Anlægsgartner.

Virksomheden ejer i forvejen seks el-biler der på hver deres måde bidrager til den grønne energi.  Bilerne har monteret solpaneler på tagene, der leverer strøm til det meste af håndværkernes værktøj. Udover at have en elektrisk minilæsser, ser Buus nu også nærmere på en elektrisk gravemaskine.

Den hollandske producent af Giant-minilæssere blev grundlagt i 1996. I 2001 blev den første minilæsser produceret. Hér i 2020 har man netop passeret 25.000 producerede minilæssere.

jba

0

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

Fynboer øjner sjællandske kartoffeldyrkere

Det kræver tilsagn om knap 7.000 hektar med melkartoffel, hvis ny fynsk kartoffelmelsfabrik skal blive en realitet. Kommende informationsmøder skal vise om der er tilstrækkelig interesse.

Landbruget skal dyrke fællesskabet

Som dansk landmand skal man arbejde for øget synlighed, og dyrke fællesskabet, lyder det fra sjællandske Yke Kloppenburg fra Sektorbestyrelsen for Kvæg.

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.
Side 1 af 65 (1281 artikler)Prev1234567636465Next