bannerPos

Inspirationsaften hos bæravler

Ejer og formand for Dansk Bærdyrkerforening Jens Holme Pedersen dyrker blandt andet solbær, ribs og hyben på ejendommen i Kogsbølle. Onsdag den 17. juni giver han en rundvisning på ejendommen og en status på dansk bærproduktion. Arkivfoto: Erik Hansen

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
02-06-2020 08:00
Bæravlen er i fokus, når LandboUngdom og Økologisk Landsforening inviterer til inspirationsaften onsdag den 17. juni i Kogsbølle.

Produktionen af lækre fynske bær hviler på en stolt tradition og byder på mange spændende muligheder. At dyrke bær kræver faglig viden, flid, dygtighed og lidt held. Samtidig er her en produktion, hvor man både har mulighed for at levere en mindre mængde af udvalgte bær til den meget kvalitetsbevidste kunde, der er villig til at betale en høj pris, eller der kan produceres en større mængde til brug for dagligdagsprodukter som saft, most og marmelade.

LandboUngdom og Økologisk Landsforening gerne være med til at inspirere og vise eksempler på spændende produktioner på nye muligheder for etablering, og onsdag den 17. juni klokken 18-21 vil ejendommen Kogsbøllegård, Kogsbøllevej 42 ved Nyborg lægge rammer til.  Det er en aften, der er for alle LandboUngdoms medlemmer, der drømmer om egen produktion – uanset om den skal være økologisk eller konventionel. 

Emner om produktion

På Kogsbøllegård dyrker ejer og formand for Dansk Bærdyrkerforening Jens Holme Pedersen blandt andet solbær, ribs og hyben, og han vil denne aften give en rundvisning på ejendommen og en status på dansk bærproduktion.

Efter aftensmad vil Hanne Lindhard, rådgiver hos HortiAdvice, fortælle om etablering og pleje, hvorefter Svend Jensen, kvalitetschef GASA Nordgrønt, kommer omkring emner som økonomi i frugt- og bærproduktion, markedssituationen, og mulighed for at blive leverandør til Gasa Nordgrønt.

Jens Hermansen fra Økologisk Landsforening runder aftenen af med generelle overvejelser og erfaringer omkring etablering.

Arrangementer er gratis for medlemmer af LandboUngdom og tilmelding skal ske til Mikkel Dreyer, formand for Midtfyns LandboUngdom.

0

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.
Side 1 af 62 (1239 artikler)Prev1234567606162Next