bannerPos

Sukup har sat sejlene til

- Der er ikke plads til, at vi går i stå, for det vil gå ud over vores kunder og landbruget, fastslår Jens Erik Iversen, adm. direktør hos Sukup Europe i Hedensted. Fotos: Sukup

Tekst og foto: Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
01-04-2020 08:46
Frem mod høst er det højsæson for Sukup Europe, der leverer totalløsninger til korntørring og opbevaring. For tiden må selskabet dog kæmpe mod corona-truslen.

KORN: De har sat alle sejl til hos Sukup Europe for at kunne navigere igennem det stormvejr, som corona-epidemien har spredt ud over Danmark. For selv om stort set alt er ændret, handler det om at holde hjulene i gang i selskabet, også selv om Danmark er voldsomt påvirket af coronavirus.

- Vi skal sælge, servicere, varemodtage, udlevere, montere og selvfølgelig fakturere rigtig meget lige nu og frem til høst. Derfor er der ikke plads til, at vi går i stå, for det vil gå ud over vores kunder og landbruget. Vi har en forpligtigelse overfor landbruget til at holde vores virksomhed i gang, fastslår Jens Erik Iversen.

Han er direktør i virksomheden, som gennem 60 år blev drevet under navnet DanCorn, men som i dag har amerikanske ejere og kaldes Sukup Europe.

 

Tilpasningsevne

Forleden havde alle administrative medarbejdere hos Sukup flyttet deres arbejdsplads hjem. Kort efter var de oppe at køre igen, fordi it-systemerne og datadisciplinen forinden har været god.

 - Vi er meget stolte over, at det gik så let. Det samme gælder den efterfølgende evne til at tilpasse os og få indarbejdet Skype-møder i dagligdagen, lyder det fra Hedensted-virksomheden.

Han roser sine ansatte for stor fleksibilitet på arbejdspladsen, selv om den er flyttet hjem.

- Kort sagt kan vi det samme som før på kontoret, men selvfølgelig med små udfordringer. Det at flytte sit kontor hjem i det private kontor, stuen, eller soveværelset, er ikke lige let, når resten af familien samtidig er til stede i nogle tilfælde, men igen - vores medarbejdere udviser ekstrem høj fleksibilitet til at løse det hele i vores højsæson, som er nu, fastslår Jens Erik Iversen og tilføjer:

- Som vores statsminister og alle partier så fint udtrykker det; »Vi skal gøre noget, og hellere for meget end for lidt«. Så det gør vi.

 

Ny procedure i hele firmaet

Det er naturligvis ikke kun de administrative medarbejdere hos Sukup, der arbejder under nye betingelser. Det gælder hele firmaet.

For eksempel har Sukup ændret proceduren ved service hos landmanden, så man fremover mødes uden for i det fri. Og medarbejderne siger pænt nej tak til den ellers obligatoriske en kop kaffe.

- Vores lager- og servicechef, Benny Madsen, fik også ret hurtigt koordineret en respektafstand på lagret og mellem chauffører og egne servicefolk. På lageret har vi en kollega, der ønskede en forhøjet sikkerhed af personlige årsager, og det blev uden problemer tilkendt, forklarer Jens Erik Iversen.

Firmaets medarbejdere i produktionsområdet kan også mærke til de nye tider. Der er således blevet lavet et afspærret område omkring den enkelte arbejdsplads, hvor det kun er den enkelte medarbejder, der arbejder i, og ingen andre har adgang til området.

- En helt fantastisk løsning, som ikke krævede megen koordinering, men som sikrer en fortsat produktion af vores omrøresystemer til tørresiloerne, og kollegaen kan forsætte sit vigtige arbejde med en forhøjet sikkerhed, pointerer Jens Erik Iversen.

0

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet

Høsten af konsumærter på Lolland-Falster godt i gang

Strube er den største leverandør af frø til konsumærteproduktion på Lolland-Falster med en markedsandel på 66 procent. Selv om såningen først er blevet afsluttet i medio juni, går der ikke mange dage, inden Ardo’s høstkaravane starter op.
Side 1 af 62 (1232 artikler)Prev1234567606162Next