bannerPos

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Henrik Erichsen er glad for valget af de to nye Claas-traktorer fra maskinforretningen A.P. Jørgensen i Ribe.
15-09-2020 12:06

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

UDDANNELSE Kjærgård Landbrugsskole er en gammel landbrugsskole med eget landbrug, som bruges i undervisningen, så eleverne får praktisk erfaring under skoleopholdet.

Landbruget består primært af kvæg- og markbrug, hvilket også afspejler sig i elevtilslutningen, men der findes også svine- og planteavlselever imellem. Derfor var der også mange ting, som skulle spille sammen, da der skulle indkøbes nye traktorer til det nye skoleår.

 - Min kollega og jeg startede for ca. to år siden med at lave lister og diskutere frem og tilbage, hvad vi skulle bruge i en ny traktor. Sidste forår begyndte vi at have de forskellige traktormærker på prøve, så det har været en længere proces, fordi vi gerne ville være sikre i vores valg, fortæller Henrik Erichsen, som underviser i teknik på Kjærgård Landbrugsskole.

Det var vigtigt for underviserne på Kjærgård Landbrugsskole, at eleverne også var med i overvejelsesprocessen. Derfor skulle alle elever også udfylde en evaluering, når de havde kørt i en demotraktor, så man fik afdækket alle fordele og ulemper. Det gav en lang liste af ønsker.

- Vi havde en forholdsvis lang liste med ting, som vi gerne ville, at traktoren skulle kunne. Vi har næsten haft alle traktormærkerne på prøve herude, så vi kunne prøve af og se, hvilke muligheder de enkelte gav. I sidste ende var det Claas-traktorerne, som opfyldte alle de ønsker, vi havde, forklarer Henrik Erichsen.

Kjærgård Landbrugsskole endte med at købe en AXION 830 og en ARION 550 med fuld udstyrspakke. Der var brug for både kraft og teknologi, så eleverne får en god fornemmelse for at køre i moderne hightech traktorer med GPS, autostyring, ISOBUS, trinløs transmission etc.

- Vi har været i dialog med alle de omkringliggende forhandlere for at undersøge mulighederne og har naturligvis også snakket med A.P. Jørgensen. Vi kender A.P. Jørgensen fra tidligere samarbejde, hvor vi både har besøgt dem for at høre om dem og deres maskiner. De har været på besøg her og vi har også lejet materiel af dem. Der har altid været et godt samarbejde med dem og de var en væsentlig årsag til, at valget faldt på de to traktorer, slutter Henrik Erichsen.

jba

0

Fleksible kalvehytter og læskure

Hos Arnes Smedie har man udviklet og producerer nu egne kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Ny bog går bag om innovativ mælke- og osteproduktion

Bogen »NaturGræsMælk« beskriver, hvordan man kan forvandle naturarealer til fødevarer af høj værdi på en bæredygtig måde.

Kampagnestart indledes med øko-roer

Sukkerfabrikken i Nykøbing Falster begynder fredag den 18. september med de økologiske sukkerroer, mens Nakskov-fabrikken først starter den 29. september.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Ledelsesrokade i Bregentved Gruppen

Efter 17 år i tjeneste som direktør for Bregentved Gruppen takker Anders Dolmer af og indtræder som bestyrelsesformand. Samtidig får Bregentved Gruppen ny direktør i form af Peter Amstrup-Kappel.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 68 (1359 artikler)Prev1234567666768Next