bannerPos

Landbrugsskolen åbner dørene

På lørdag inviterer Dalum Landbrugsskole til »Åbent Hus« fra klokken 10-14.
19-11-2019 08:00
Dalum Landbrugsskole inviterer til åbent hus i både Korinth og Dalum på lørdag.

På lørdag, den 23. november fra klokken 10-14 inviterer Dalum Landbrugsskole til åbent hus.

Her er der mulighed for at høre om skolens uddannelser, hilse på nuværende elever og undervisere samt få rundvisninger på begge landbrugsskolens afdelinger i Dalum og Korinth.

Dalum Landbrugsskole har mange undervisere, som er specialister på hver deres område. Det sikrer et højt fagligt niveau i undervisningen, uanset om du er til kvæg, svin eller planter, lyder det fra skolen forud for arrangementet.

- Skolen har mange elever og et aktivt studiemiljø, og skolen har et ønske om, at den huskes som et sted, hvor man lærte en masse, men også hvor man havde det sjovt sammen, knyttede nye venskaber og fik minder for livet, hedder det videre i pressemeddelelsen.

Hør om uddannelserne

I forbindelse med Åbent Hus-dagen informeres der om følgende uddannelser: EUD og EUX Landmand, 10. klasse, Studenterforløb, 2. Hovedforløb, Produktionsleder og Agrarøkonom.

Besøgende, der overvejer at starte på den almindelige landbrugsuddannelse (EUD Landmand), vil sandsynligvis have størst glæde af at besøge afdelingen i Korinth. Her foregår al undervisning på grundforløbet samt 1. hovedforløb, og her informeres om indhold i skoleforløbet, uddannelsesaftaler og praktikpladser.

Den 23. november vil der løbende blive kørt oplæg om 10. klasse og om erhvervsuddannelserne. Og alle er velkomne klokken 13, hvor der er informationsmøde for 1. hovedforløb (især for dem, der skal starte til februar 2020).

De, der overvejer at starte på EUX Landmand, som er en kombination af landbrugsuddannelsen og en gymnasial eksamen, kan have glæde af at besøge begge afdelinger, påpeges det fra skolen, som udbyder EUX grundforløb på både afdelingen i Korinth og i Dalum.

EUX hovedforløb foregår dog kun på afdelingen i Dalum, og her informeres desuden om fortsættelsen af landbrugsuddannelsen samt produktionsleder og agrarøkonom.

De to afdelinger

Afdelingen i Korinth ligger midt i naturen med marker, dyr og maskiner lige uden for døren. Det er her al den praktiske undervisning foregår, og hvor eleverne blandt andet kan få glæde af skolens værksteder, moderne undervisningsstald til kødkvæg samt fire nye traktorer.

Her bor eleverne sammen og deler skolen med eleverne på EUD grundforløb og 1. hovedforløb. For de der interesserer sig for maskiner, husdyr eller heste, er der gode muligheder for at dyrke interesserne i skolens elevværksted, landbrug eller professionelle ridecenter med blandt andet ridehaller, springbane, dressurbane og naturskønne rideruter i området omkring skolen.

Afdelingen i Dalum er skolens største afdeling, og det er nemt at komme hertil både i bil og med offentlig transport. Grundforløbselever bor sammen på deres egen gang med egen opholdsstue, men eleverne deler spisesal, sportshal, café og fællesarealer med skolens ældre elever samt internationale studerende.

Udover EUX-uddannelsen huser afdelingen al undervisning på produktionsleder- og agrarøkonomuddannelsen samt det sidste hovedforløb på landbrugsuddannelsen. Uanset hvilken afdeling, eleverne vælger at bo og tage grundforløb på, vil undervisningen i de praktiske fag foregå på afdelingen i Korinth.

 

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.

Stort rykind til åbent hus i Sandby

Der var 400-500 besøgende til det årlige åbent hus-arrangement i Sandby Smedie og Maskinhandel.

Stor fremgang og god økonomi i øko-roer

Arealet med økologiske sukkerroer er mere end fordoblet på kun et år, og dette års høst ser ud til at slå de to foregående.

Frøsalget sluppet løs

Sukkerproduktionen og roedyrkningen i Europa har gennem årtier været reguleret og på mange måder meget styret, påpeger Elo West Larsen fra KWS.

Landbruget får hjælp til grøn omstilling

»Landbruget er en del af løsningen« var titlen på en konference på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor den grønne omstilling var i fokus.

Klassiske dyder og mekanisk bekæmpelse

Hos Stroco-Agro er interessen for No-till større end salget af udstyr dertil. I stedet er det klassiske harver og radrensere, der stjæler interessen.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next