bannerPos

Myndighederne skærper kontrollen: Vigtigt at huske de lovpligtige kurser

Hans Thostrup ser eksempler på, at manglende sprøjtekursus har kontrollens bevågenhed. Arkivfoto

Jesper Hallgren

Journalist
03-01-2019 07:00
Reglerne for anvendelse af pesticider er talrige, og kontrollen strammer til, så det er vigtigt at huske de lovpligtige kurser.

For at få lov til at anvende pesticider er der løbende i de forgangne år introduceret en lang række regler. Og nu ser det ud til, at myndighedernes kontrol begynder at stramme til, lyder det fra LMO.

- Vi ser flere og flere sager, hvor kontrollen har udløst en bøde på 10.000 kroner eller derover, siger Hans Thostrup, teknisk rådgiver hos LMO.

Han fortæller, at det især er kontrol vedrørende vaskepladsbekendtgørelsen og kravet om at have kontraventil og vandur, der udløser bøder.

Men Hans Thostrup ser også eksempler på, at manglende sprøjtekursus har kontrollens bevågenhed.

 

Lovpligtig uddannelse

Der er krav om, at alle, der erhvervsmæssigt bruger pesticider, herunder boligforeninger, juletræsavlere, grøntsagsdyrkere og mange andre, der i ny og næ bruger kemi, skal have et opfølgningskursus hvert fjerde år.

- Det er vigtigt at have de rigtige kurser, da du ellers risikerer at få en bøde for ikke at have den lovmæssige uddannelse, påpeger Hans Thostrup.

Hvis man endnu ikke har deltaget i et opfølgningskursus til sprøjtebevis, åbner muligheden sig nu, da flere landboforeninger vinteren igennem afholder en lang række sprøjtekurser.

 

Lokale opfølgningskurser

Hos blandt andet VKST er der blandt andet mulighed for at komme på opfølgningskursus til sprøjtebevis, og det er der også mange der benytter sig af.

VKST oplyser således, at der allerede nu er fuldt booket til årets første sprøjteopfølgningskursus, som finder sted onsdag den 23. januar i VKST-afdelingen i Nykøbing Falster.

En uge efter giver VKST giver en ny mulighed, når der holdes et tilsvarende opfølgningskursus, der onsdag den 30. januar dog foregår i Sorø-afdelingen.

Også gennem Østdansk Landboforening er der sidst i januar – mandag den 28. januar – mulighed for at komme på opfølgningskursus til sprøjtecertifikatet, ligesom mange af landboforeninger i øvrigt også holder ADR-kurser i transport af farligt gods.

 

DLS-formand gjorde status på problemerne

På generalforsamlingen i DLS påpegede formanden John Nielsen blandt andet, at bramgæsbestanden er et stort problem på Sydhavsøerne.

Følelserne kom i kog på Baltic Pipe-møder

Bølgerne gik til tider højt på borgermøderne om Baltic Pipe-projektet, hvor oplægsholdere flere gange blev afbrudt, når de svarede på spørgsmål.

Vildtaften på Kragerup Gods

Har man hang til jagt og jagtfortællinger vækkede vildtaften på Kragerup Gods naturligvis interesse. 

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

HMC-Maskiner A/S bliver en del af Karl Mertz A/S

Den 1. april 2019 overtager Karl Mertz A/S virksomheden HMC-Maskiner A/S med afdelinger i Sorø og Holbæk.

Små positive tegn for roedyrkerne

Sukkerroedyrkerne kan se tilbage på et hårdt år, men der er lys forude, forsikrede roedyrkernes formand, Jørn Dalby, på generalforsamlingen.

40 år med hingstekåring i Herning

Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter holdes i Herning for 40. gang med et væld af oplevelser for hesteinteresserede.

Skovrejsning med tilskud

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd, hvis man ønsker at opnå tilskud til skovrejsning i indeværende år

Fra bryllupskørsel til skovarbejde

René Larsen arbejder med såvel heste som maskiner, når skov og grønne arealer i kommuner og hos private skal passes og plejes.
Side 1 af 26 (501 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer