bannerPos

Myndighederne skærper kontrollen: Vigtigt at huske de lovpligtige kurser

Hans Thostrup ser eksempler på, at manglende sprøjtekursus har kontrollens bevågenhed. Arkivfoto

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
03-01-2019 07:00
Reglerne for anvendelse af pesticider er talrige, og kontrollen strammer til, så det er vigtigt at huske de lovpligtige kurser.

For at få lov til at anvende pesticider er der løbende i de forgangne år introduceret en lang række regler. Og nu ser det ud til, at myndighedernes kontrol begynder at stramme til, lyder det fra LMO.

- Vi ser flere og flere sager, hvor kontrollen har udløst en bøde på 10.000 kroner eller derover, siger Hans Thostrup, teknisk rådgiver hos LMO.

Han fortæller, at det især er kontrol vedrørende vaskepladsbekendtgørelsen og kravet om at have kontraventil og vandur, der udløser bøder.

Men Hans Thostrup ser også eksempler på, at manglende sprøjtekursus har kontrollens bevågenhed.

 

Lovpligtig uddannelse

Der er krav om, at alle, der erhvervsmæssigt bruger pesticider, herunder boligforeninger, juletræsavlere, grøntsagsdyrkere og mange andre, der i ny og næ bruger kemi, skal have et opfølgningskursus hvert fjerde år.

- Det er vigtigt at have de rigtige kurser, da du ellers risikerer at få en bøde for ikke at have den lovmæssige uddannelse, påpeger Hans Thostrup.

Hvis man endnu ikke har deltaget i et opfølgningskursus til sprøjtebevis, åbner muligheden sig nu, da flere landboforeninger vinteren igennem afholder en lang række sprøjtekurser.

 

Lokale opfølgningskurser

Hos blandt andet VKST er der blandt andet mulighed for at komme på opfølgningskursus til sprøjtebevis, og det er der også mange der benytter sig af.

VKST oplyser således, at der allerede nu er fuldt booket til årets første sprøjteopfølgningskursus, som finder sted onsdag den 23. januar i VKST-afdelingen i Nykøbing Falster.

En uge efter giver VKST giver en ny mulighed, når der holdes et tilsvarende opfølgningskursus, der onsdag den 30. januar dog foregår i Sorø-afdelingen.

Også gennem Østdansk Landboforening er der sidst i januar – mandag den 28. januar – mulighed for at komme på opfølgningskursus til sprøjtecertifikatet, ligesom mange af landboforeninger i øvrigt også holder ADR-kurser i transport af farligt gods.

 

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next