bannerPos

Nordjyske pengeinstitutter bakker op om landbrugskampagne

04-06-2020 15:21

Med en samlet donation på 300.000 kroner har Jutlander Bank, Sparekassen Thy og Sparekassen Vendsyssel meldt sig ind i kampen for at få nordjyske unge til at vælge en landbrugsfaglig uddannelse.

»Måske er det dig, der skal være med til at producere nogle af verdens bedste og mest klimavenlige fødevarer«.

Sådan lyder et af budskaberne i kampagnen »Bliv Landmand i Nord«, som er henvendt til uddannelsessøgende unge.

Målet er, at flere af dem får øjnene op for de muligheder, der ligger med en uddannelse fra TechCollege, Nordjyllands Landbrugsskole og Morsø Landbrugsskole.

Men det er ikke kun uddannelsesinstitutionerne og landbruget, som har en interesse i at sikre næste generation af nordjyske fødevareproducenter. Jutlander Bank, Sparekassen Thy og Sparekassen Vendsyssel har hver sponsoreret kampagnen med 100.000 kroner.

- Vi synes, det er et rigtig godt initiativ. Mange af vores kunder er enten beskæftiget i landbruget eller beskæftiget i et af landbrugets mange følgeerhverv. Gennemsnitsalderen i landbruget er høj, og vi kan se, at der er behov for et generationsskifte. Derfor er det så vigtigt med initiativer som »Bliv Landmand i Nord«, hvor målet er at sikre næste generation en attraktiv fremtid på landet, siger direktør i Sparekassen Vendsyssel Jan Skov.

Kommer ikke af sig selv

Kampagnen henvender sig til de unge via hjemmesiden blivlandmandinord.dk og Facebooksiden »Bliv Landmand i Nord«. Her er der blandt andet mulighed for at læse mere om de enkelte uddannelser, men også at se videoer med kommende og nuværende landmænd. Det er landboforeningerne Agri Nord, LandboNord, LandboUngdom, nf Plus og LandboThy, som står bag kampagnen.

- Det er godt at se, at der er bred opbakning til at sikre næste generation af nordjyske landmænd – for de unge kommer ikke af sig selv. Det gør de gode fødevarer heller ikke. Derfor er det vigtigt, at vi markedsfører både hvad vi laver, men også hvad det kræver at være landmand i dag, så de unge på den måde kan se de mange muligheder erhvervet tilbyder, siger formand for LandboThy Leif Gravesen.

teba

0

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet

Høsten af konsumærter på Lolland-Falster godt i gang

Strube er den største leverandør af frø til konsumærteproduktion på Lolland-Falster med en markedsandel på 66 procent. Selv om såningen først er blevet afsluttet i medio juni, går der ikke mange dage, inden Ardo’s høstkaravane starter op.
Side 1 af 62 (1232 artikler)Prev1234567606162Next