bannerPos

Nye muligheder: Vejrstation installeret på Lammefjorden

Steffen R. Rosenwanger og Anders Biltoft Kristensen ved den nye vejrstation. Foto: Ulrik Larsen.

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
24-07-2018 07:00
Landbrugsorganisationer og Geopark Odsherred har sammen investeret i avanceret udstyr: Vejrstation med ”tilbehør”. Markerne kan følges gennem webcam.
Odsherred Landboforening, Lammefjordens Grøntsagslaug, Geopark Odsherred og AgroPro har i nært samarbejde for nylig opsat en centralt placeret vejrstation: Midt i Geoparkens besøgsmark på Lammefjorden, hvor vejrstationen fra Ranch System, fremadrettet skal håndtere flere måleenheder fra samme platform.
- Vejrstationen samler løbende de almindelige vejrdata ind, ligesom vi kender det fra det traditionelle termometer og regnmåleren i haven, fortæller planteavlskonsulent Steffen R. Rosenwanger fra AgroPro, der videre fortæller, at modellen er udvidet en del: - så der udover nedbør og temperatur også måles på vindhastighed, luftfugtighed, lufttryk, lysindstråling, jordfugt og jordtemperatur – begge i seks dybder.
Endvidere er vejrstationen monteret med et webkamera, så enhver løbende kan følge den aktuelle vejrsituation i området. Det kan ske via app.ranchsystems.com/rsapp15/jsp/login.jsf, hvor brugernavnet er AGROPRO og adgangskoden tbidioyi.
 
Læs mere om vejrstationen, og om den betydning på Lammefjorden i LandbrugØst, der udkommer torsdag den 26. juli.
 
 
0

Mange år kort afsluttet

Jørgen Petersen forlod posten som formand for Østdansk Landboformand med den korteste beretning i hans lange regeringstid.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.
Side 1 af 62 (1240 artikler)Prev1234567606162Next