bannerPos

Nye muligheder: Vejrstation installeret på Lammefjorden

Steffen R. Rosenwanger og Anders Biltoft Kristensen ved den nye vejrstation. Foto: Ulrik Larsen.

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
24-07-2018 07:00
Landbrugsorganisationer og Geopark Odsherred har sammen investeret i avanceret udstyr: Vejrstation med ”tilbehør”. Markerne kan følges gennem webcam.
Odsherred Landboforening, Lammefjordens Grøntsagslaug, Geopark Odsherred og AgroPro har i nært samarbejde for nylig opsat en centralt placeret vejrstation: Midt i Geoparkens besøgsmark på Lammefjorden, hvor vejrstationen fra Ranch System, fremadrettet skal håndtere flere måleenheder fra samme platform.
- Vejrstationen samler løbende de almindelige vejrdata ind, ligesom vi kender det fra det traditionelle termometer og regnmåleren i haven, fortæller planteavlskonsulent Steffen R. Rosenwanger fra AgroPro, der videre fortæller, at modellen er udvidet en del: - så der udover nedbør og temperatur også måles på vindhastighed, luftfugtighed, lufttryk, lysindstråling, jordfugt og jordtemperatur – begge i seks dybder.
Endvidere er vejrstationen monteret med et webkamera, så enhver løbende kan følge den aktuelle vejrsituation i området. Det kan ske via app.ranchsystems.com/rsapp15/jsp/login.jsf, hvor brugernavnet er AGROPRO og adgangskoden tbidioyi.
 
Læs mere om vejrstationen, og om den betydning på Lammefjorden i LandbrugØst, der udkommer torsdag den 26. juli.
 
 

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.

Stort rykind til åbent hus i Sandby

Der var 400-500 besøgende til det årlige åbent hus-arrangement i Sandby Smedie og Maskinhandel.

Stor fremgang og god økonomi i øko-roer

Arealet med økologiske sukkerroer er mere end fordoblet på kun et år, og dette års høst ser ud til at slå de to foregående.

Frøsalget sluppet løs

Sukkerproduktionen og roedyrkningen i Europa har gennem årtier været reguleret og på mange måder meget styret, påpeger Elo West Larsen fra KWS.

Landbruget får hjælp til grøn omstilling

»Landbruget er en del af løsningen« var titlen på en konference på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor den grønne omstilling var i fokus.

Klassiske dyder og mekanisk bekæmpelse

Hos Stroco-Agro er interessen for No-till større end salget af udstyr dertil. I stedet er det klassiske harver og radrensere, der stjæler interessen.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next