bannerPos

Jysk smed har halvdelen af årsomsætningen på Sjælland

Arne Nielsen, smed fra Gadbjerg ved Vejle, der her har taget plads i sædet på en mindre Massey Ferguson, glæder sig over udviklingen på Roskilde Dyrskue. Foto: Arnes Smedie

Henrik Sieben

22-02-2019 08:18
Det er i år 13. gang, at Arnes Smedie fra Gadbjerg ved Vejle udstiller på Roskilde Dyrskue, hvor 2018 var det hidtil bedste år for den jyske virksomhed.

Når Roskilde Dyrskue i slutningen af maj åbner portene til sit 50-års jubilæumsdyrskue bliver det blandt andet med deltagelse af den jyske smedevirksomhed, Arnes Smedie, der i år kun vil udstille på Roskilde Dyrskue, og Landsskuet i Herning – sidstnævnte er fordi, »det ikke er alle jyder, der kommer til Roskilde«, som indehaver og smed Arne Nielsen formulerer det.

Til gengæld har den jyske smed valgt alle andre dyrskuer fra, da virksomhedens omsætning på Roskilde Dyrskue bare vokser og vokser, og i dag sælgers der meget på det østdanske skue.

Arnes Smedie, der ligger i Gadbjerg nordvest for Vejle, har tidligere deltaget på flere mindre jyske skuer, men måtte bare erkende, at det ikke gav noget.

- Derfor har vi skåret dem væk og satser nu udelukkende på Roskilde og Herning. Og i parentes bemærket, så er Herning for os bare ikke halvt så godt som Roskilde, fastslår Arne Nielsen.

 

Skidt begyndelse

Der var ellers ikke meget, der i sin tid så ud til at Roskilde Dyrskue skulle blive succesfyldt, husker Arne Nielsen, der grundlagde sin virksomhed tilbage i 1992 og i dag sælger alt fra kalveskjul og foderhække til halm-, kreatur og grisevogne, hestebokse, mobile fangfolde og læskure, som er et stort hit.

- Første gang, vi var med i Roskilde, havde vi en stand på 100 kvadratmeter, men vores deltagelse var ikke en succes. Vi var nye udstillere, og folk gik lige forbi vores stand og kiggede kun ind ude fra grusvejen.

- Jeg tænker, at de ikke turde gå ind til sådan nogle jyder, griner Arne Nielsen og mindes, at han og hustruen Margrethe talte om, at så havde de da prøvet det.

- Vi lod os dog ikke slå helt ud, og vi blev enige om at prøve et år mere. Året efter fik vi lidt besøgende, men så tog det ellers fart, fortæller den jyske smed.

Siden er antallet af besøgende og handlende på Arnes Smedies stand bare vokset og vokset. Det samme er standen – fra 100 til 150 kvadratmeter og til 450 kvadratmeter i 2018.

 

Næsten udsolgt i 2018

Praktisk taget alt, hvad Arne og Margrethe Nielsen, der på standen de seneste år har fået hjælp af sønnen Henrik og dennes hustru, Nanette, tog med til dyrskuet i 2018, blev solgt.

- Det var helt vanvittigt og omkring 95 procent af det, vi havde med, blev solgt. Så jo 2018-dyrskuet var det hidtil bedste for os, understreger Arne Nielsen og fortæller videre om det salg, der følger i forlængelse af deltagelsen på Roskilde Dyrskue.

- Vi oplever hvert år, at op til fem-seks måneder efter dyrskuet er kunder, der henvender sig og siger, de har talt med os eller set vores produkter på skuet, og at de nu gerne vil høre mere og handle. 

Samlet er det da også medvirkende til, at Arnes Smedie i forbindelse med 50 års jubilæumsdyrskuet i år har ønsket at udvide standen med 50 kvadratmeter, så den kunne kom op på 500 kvadratmeter.

- Sidstnævnte ønske har dyrskuesekretariatet dog ikke kunnet efterkomme, medmindre standen bliver flyttet. Det har vi ikke lyst til, da vi har haft samme beliggenhed og standnummer i rigtig mange år. 

- Jeg forstår så, at vi i år ikke får standnummer 129, men i stedet 150. Heldigvis stadig med samme placering som alle foregående år, slutter Arne Nielsen.

 

DLS-formand gjorde status på problemerne

På generalforsamlingen i DLS påpegede formanden John Nielsen blandt andet, at bramgæsbestanden er et stort problem på Sydhavsøerne.

Følelserne kom i kog på Baltic Pipe-møder

Bølgerne gik til tider højt på borgermøderne om Baltic Pipe-projektet, hvor oplægsholdere flere gange blev afbrudt, når de svarede på spørgsmål.

Vildtaften på Kragerup Gods

Har man hang til jagt og jagtfortællinger vækkede vildtaften på Kragerup Gods naturligvis interesse. 

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

HMC-Maskiner A/S bliver en del af Karl Mertz A/S

Den 1. april 2019 overtager Karl Mertz A/S virksomheden HMC-Maskiner A/S med afdelinger i Sorø og Holbæk.

Små positive tegn for roedyrkerne

Sukkerroedyrkerne kan se tilbage på et hårdt år, men der er lys forude, forsikrede roedyrkernes formand, Jørn Dalby, på generalforsamlingen.

40 år med hingstekåring i Herning

Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter holdes i Herning for 40. gang med et væld af oplevelser for hesteinteresserede.

Skovrejsning med tilskud

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd, hvis man ønsker at opnå tilskud til skovrejsning i indeværende år

Fra bryllupskørsel til skovarbejde

René Larsen arbejder med såvel heste som maskiner, når skov og grønne arealer i kommuner og hos private skal passes og plejes.
Side 1 af 26 (501 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer