bannerPos

Jysk smed har halvdelen af årsomsætningen på Sjælland

Arne Nielsen, smed fra Gadbjerg ved Vejle, der her har taget plads i sædet på en mindre Massey Ferguson, glæder sig over udviklingen på Roskilde Dyrskue. Foto: Arnes Smedie

Henrik Sieben

Journalist
22-02-2019 08:18
Det er i år 13. gang, at Arnes Smedie fra Gadbjerg ved Vejle udstiller på Roskilde Dyrskue, hvor 2018 var det hidtil bedste år for den jyske virksomhed.

Når Roskilde Dyrskue i slutningen af maj åbner portene til sit 50-års jubilæumsdyrskue bliver det blandt andet med deltagelse af den jyske smedevirksomhed, Arnes Smedie, der i år kun vil udstille på Roskilde Dyrskue, og Landsskuet i Herning – sidstnævnte er fordi, »det ikke er alle jyder, der kommer til Roskilde«, som indehaver og smed Arne Nielsen formulerer det.

Til gengæld har den jyske smed valgt alle andre dyrskuer fra, da virksomhedens omsætning på Roskilde Dyrskue bare vokser og vokser, og i dag sælgers der meget på det østdanske skue.

Arnes Smedie, der ligger i Gadbjerg nordvest for Vejle, har tidligere deltaget på flere mindre jyske skuer, men måtte bare erkende, at det ikke gav noget.

- Derfor har vi skåret dem væk og satser nu udelukkende på Roskilde og Herning. Og i parentes bemærket, så er Herning for os bare ikke halvt så godt som Roskilde, fastslår Arne Nielsen.

 

Skidt begyndelse

Der var ellers ikke meget, der i sin tid så ud til at Roskilde Dyrskue skulle blive succesfyldt, husker Arne Nielsen, der grundlagde sin virksomhed tilbage i 1992 og i dag sælger alt fra kalveskjul og foderhække til halm-, kreatur og grisevogne, hestebokse, mobile fangfolde og læskure, som er et stort hit.

- Første gang, vi var med i Roskilde, havde vi en stand på 100 kvadratmeter, men vores deltagelse var ikke en succes. Vi var nye udstillere, og folk gik lige forbi vores stand og kiggede kun ind ude fra grusvejen.

- Jeg tænker, at de ikke turde gå ind til sådan nogle jyder, griner Arne Nielsen og mindes, at han og hustruen Margrethe talte om, at så havde de da prøvet det.

- Vi lod os dog ikke slå helt ud, og vi blev enige om at prøve et år mere. Året efter fik vi lidt besøgende, men så tog det ellers fart, fortæller den jyske smed.

Siden er antallet af besøgende og handlende på Arnes Smedies stand bare vokset og vokset. Det samme er standen – fra 100 til 150 kvadratmeter og til 450 kvadratmeter i 2018.

 

Næsten udsolgt i 2018

Praktisk taget alt, hvad Arne og Margrethe Nielsen, der på standen de seneste år har fået hjælp af sønnen Henrik og dennes hustru, Nanette, tog med til dyrskuet i 2018, blev solgt.

- Det var helt vanvittigt og omkring 95 procent af det, vi havde med, blev solgt. Så jo 2018-dyrskuet var det hidtil bedste for os, understreger Arne Nielsen og fortæller videre om det salg, der følger i forlængelse af deltagelsen på Roskilde Dyrskue.

- Vi oplever hvert år, at op til fem-seks måneder efter dyrskuet er kunder, der henvender sig og siger, de har talt med os eller set vores produkter på skuet, og at de nu gerne vil høre mere og handle. 

Samlet er det da også medvirkende til, at Arnes Smedie i forbindelse med 50 års jubilæumsdyrskuet i år har ønsket at udvide standen med 50 kvadratmeter, så den kunne kom op på 500 kvadratmeter.

- Sidstnævnte ønske har dyrskuesekretariatet dog ikke kunnet efterkomme, medmindre standen bliver flyttet. Det har vi ikke lyst til, da vi har haft samme beliggenhed og standnummer i rigtig mange år. 

- Jeg forstår så, at vi i år ikke får standnummer 129, men i stedet 150. Heldigvis stadig med samme placering som alle foregående år, slutter Arne Nielsen.

 

Dræneksperter i Sydsjælland

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma i Rønnede, og det er med fokus på at dræne landbrugsjord.

Debat om bæredygtighed i dansk svineproduktion

Mandag den 27. maj holder Danske Svineproducenter et debatmøde om bæredygtighed i svineproduktionen.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Roeavlere så nærmere på ny avanceret markrobot

KWS-arrangement på Lolland samlede cirka 50 roeavlere, der blandt andet blev præsenteret for en ny robot fra Farmdroid.

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Landskabskonsulent: - Den mentale sundhed ligger lige uden for døren

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd til at skabe fantastiske rammer på gården, og smukke omgivelser er som medicin for os, påpeger han.

Nyt udstyr finder nødstedt vildt

Alle 182 frivillige hundeførere i Schweiss-registret kan fortsætte samarbejdet med nye pejl.

Grimme på vej mod 2020

Som led i udviklingen af produktprogrammet til roeavlere udvider Grimme programmet af roeoptagere med to nye modeller.

Nyt jagtområde på NutriFair i 2020

Det nye jagtområde kommer til at omfatte en række udvalgte udstillere med speciale i jagt, og gæsterne kan blandt andet besøge en cafe, hygge sig og opleve en lang række nye og spændende jagtprodukter.
Side 1 af 29 (563 artikler)Prev1234567272829Next