bannerPos

Overgaard bygger i Nakskov og Køge

- Vi regner med, at jord- og betonarbejdet i forbindelse med vores udvidelse her i Køge er afsluttet midt i marts, og at to nye udendørs kornsiloer begynder at skyde i vejret omkring den 1. april, fortæller salgskonsulent Ejvind Andersen fra Overgaard Gods A/S.

Redaktionen

28-02-2019 11:45
I Nakskov kan Overgaard Gods A/S tage et helt nyt kornanlæg til 24.000 tons korn i brug til høst. I Køge udvider selskabet lagerkapaciteten fra 10.000 tons korn til 12.500 tons korn.

Byggeriet af det nye, avancerede kornanlæg på Saunsøgård nær Nakskov på Vestlolland, som Overgaard Gods A/S tager i brug til høst, skrider planmæssigt fremad.

Det er godsejer Carl-Johan von Rosen, Rudbjerggaard & Fredsholm Godser, der står for opførelsen af kornanlægget, som Overgaard lejer sig ind i.

Alle de nødvendige godkendelser fra Lolland Kommune faldt på plads uden problemer, og projektet har ikke været generet af dårligt vejr i vintermånederne.

Kornanlægget, der kommer til at ligge i et agroindustrielt område kun én kilometer fra Nakskov Industrihavn, kommer til at bestå af to moderne kornhaller, hver med plads til 12.000 tons korn.

Udendørs gennemløbstørreri

Hertil kommer et udendørs gennemløbstørreri med kapacitet til at tørre 60 tons korn fire procent ned i timen - plus et tilhørende modtage-påslag med plads til 70 tons korn.

- Lige nu er entreprenøren i fuld gang med at grave af og gøre klar til at støbe fundamenter. Jorden fra afgravningen bruges til at etablere en seks meter høj vold, der bliver beplantet og skal skærme af ud mod vejen, fortæller salgskonsulent Rasmus Tanciula fra Overgaard.

- Vi forventer, at den første kornhal vil stå færdig omkring den 1. juli, den anden midt i juli, siger Rasmus Tanciula.

Udvidelse i Køge

I Køge er Overgaard i fuld gang med at udvide sit bestående kornanlæg.

Her bygges der et nyt modtage-påslag og to udendørs kornsiloer. Siloerne kommer tilsammen til at kunne rumme 2.500 tons korn, så Overgaards samlede lagerkapacitet i Køge kommer op på 12.500 tons korn.

Herudover opføres der en fuldt automatiseret udleveringssilo, en overdækket gødningshal samt kontorfaciliteter.

- Vi regner med, at jord- og betonarbejdet er afsluttet midt i marts, og at de to udendørs kornsiloer begynder at skyde i vejret omkring den 1. april, fortæller Ejvind Andersen, salgskonsulent hos Overgaard.

Alt står klar til høst

- Udvidelsen af kornanlægget vil efter planen står færdig i juni, mens gødningshallen og kontorfaciliteterne følger lidt længere hen på sommeren, så det hele står klar til høst, lyder det fra Ejvind Andersen.

- Vi glæder os til fremover at kunne betjene endnu flere kunder i både Nakskov og Køge. Som altid afregner vi korn kontant indenfor otte dage, når prøverne er analyseret, siger Claudio Pelsen fra Overgaard.

- Desuden fastholder vi vort hidtidige princip med at acceptere op til to procent urenheder i foderkorn uden fradrag, ligesom vore kunder ikke skal betale for kornanalyser, tilføjer Claudio Pelsen.

DLS-formand gjorde status på problemerne

På generalforsamlingen i DLS påpegede formanden John Nielsen blandt andet, at bramgæsbestanden er et stort problem på Sydhavsøerne.

Følelserne kom i kog på Baltic Pipe-møder

Bølgerne gik til tider højt på borgermøderne om Baltic Pipe-projektet, hvor oplægsholdere flere gange blev afbrudt, når de svarede på spørgsmål.

Vildtaften på Kragerup Gods

Har man hang til jagt og jagtfortællinger vækkede vildtaften på Kragerup Gods naturligvis interesse. 

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

HMC-Maskiner A/S bliver en del af Karl Mertz A/S

Den 1. april 2019 overtager Karl Mertz A/S virksomheden HMC-Maskiner A/S med afdelinger i Sorø og Holbæk.

Små positive tegn for roedyrkerne

Sukkerroedyrkerne kan se tilbage på et hårdt år, men der er lys forude, forsikrede roedyrkernes formand, Jørn Dalby, på generalforsamlingen.

40 år med hingstekåring i Herning

Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter holdes i Herning for 40. gang med et væld af oplevelser for hesteinteresserede.

Skovrejsning med tilskud

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd, hvis man ønsker at opnå tilskud til skovrejsning i indeværende år

Fra bryllupskørsel til skovarbejde

René Larsen arbejder med såvel heste som maskiner, når skov og grønne arealer i kommuner og hos private skal passes og plejes.
Side 1 af 26 (501 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer