bannerPos

Svinebranchen prøver at være på forkant med konflikt

Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion, forklarer, at man lige nu arbejder tæt sammen med Danish Crown og Tican, så er man rustet til at håndtere en eventuelt storkonflikt.
16-03-2018 09:04

Der er tæt samarbejde mellem slagterier og L&F lige nu for at minimere risikoen for danske svineproducenter, hvis det i næste måned ender i konflikt på det danske arbejdsmarked.

Hvis der bliver konflikt i den offentlige sektor, kan det få konsekvenser for svineproducenter. Derfor arbejder Tican, Danish Crown og Landbrug & Fødevarer tæt sammen for at være på forkant med udviklingen, så man minimerer risikoen for danske svineproducenter så meget som muligt. Det meddeler Seges Svineproduktion i i et nyhedsbrev.

De producenter som eksporterer smågrise, kan blive ramt, hvis der ikke bliver udført eksport-kontrol, da grisene dermed ikke kan blive kørt til udlandet. For slagtesvineproducenter kan en konflikt komme til at betyde, at man ikke kan sende sine grise på slagteri, fordi tilsynsteknikerne på slagterierne bliver udtaget til strejke.

På nuværende tidspunkt er det dog fortsat uafklaret i hvilket omfang konflikten vil påvirke både slagterierne og eksporten af levende dyr.

- Det er fortsat uafklaret i hvilket omfang vores branche bliver ramt. Vi følger udvikling tæt og vil løbende holde jer opdateret. Vi følger op med konkrete forslag, som svineproducenterne kan følge, når vi nærmer os tidspunktet for konflikt i det offentlige,” siger Christian Fink Hansen, som er sektordirektør i Seges Svineproduktion.

Der er varslet konflikt fra den 4. april. Men forventningen er, at forligsmanden udsætter konflikten, hvis hun vurderer at alle mulighed for et forlig endnu ikke er afprøvet. Det kan udskyde en konflikt i op til 2 gange 14 dage. I så tilfælde vil strejken være fra den 23. april eller 7. maj.

- Vi håber naturligvis ikke, at det når så langt som til en konflikt og vil løbende holde jer orienteret med status og gode råd, siger Christian Fink Hansen i nyhedsbrevet fra Seges Svineproduktion..

Så længe der er risiko for konflikt vil Tican, Danish Crown og Landbrug & Fødevare opdatere på situationen mindst en gang om ugen, lyder det videre.

0

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.
Side 1 af 62 (1239 artikler)Prev1234567606162Next