bannerPos

Uvildig rådgivning giver bedre og billigere forsikring af landbruget

Forsikringsmægler Steve Møller Madsen (th.) oplever ofte, at landmændene sparer mange penge, når de har haft deres forsikringer i licitation. Svineproducent Jesper Lousdal, Hurup Thy, sparede 335.000 kroner, da Steve Møller Madsen sidste år satte hans forsikringer i licitation.

Redaktionen

22-09-2019 07:22
Landbrugets Forsikringsmægling sikrer landmanden den bedste og billigste dækning.

Landmanden kan spare mange penge ved at kontakte en forsikringsmægler, inden han indgår en ny 5-årig aftale med sit forsikringsselskab. Han kan oveni købet få en bedre og bredere dækning.

Det oplever Steve Møller Madsen, Landbrugets Forsikringsmægling.

Når landmandens aftale udløber, sender han forsikringerne i licitation og indhenter som regel tilbud fra tre forskellige forsikringsselskaber.

- Rigtig mange landmænd kan opnå en bedre dækning til en lavere præmie. Det viser sig, at der kan være helt op til 30 procent forskel i prisen for den samme forsikring eller endog en bedre og bredere dækning, fortæller han.

De landmænd, der har 5-årige aftaler, der udløber med udgangen af i år, skal sende en skriftlig opsigelse senest den 30. september for at være fritstillet pr. 31. december, da de fleste selskaber har tre måneders opsigelsesfrist.

 

Uvildig rådgivning

Et grundlag for at sikre landmanden den bedste og billigste forsikring er, at rådgivningen er uvildig. Det er den hos Landbrugets Forsikringsmægling.

 - Vi er 100 procent uvildige og aflønnes kun af landmanden. Vi er på samme hold som landmanden og varetager hans interesser overfor forsikringsselskaberne, siger Steve Møller Madsen.

 

Den rigtige dækning

Forsikring – og ikke mindst indenfor landbruget – er et særdeles kompliceret område, hvor det gælder om at holde tungen lige i munden.

Det er altså ikke nok, at forsikringen er billig, for den skal også leve op til de krav, den enkelte landmand stiller.

- Mange forsikringsaftaler er bygget op med en række klausuler, som kan være svære at gennemskue for landmanden. Men det kan jeg, siger forsikringsmægleren.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.

Anbefaling fra Dyrenes Beskyttelse: Drop jagten på muldvarpen

Det at fjerne en muldvarp har ofte den modsatte effekt, forklarer biolog i Dyrenes Beskyttelse, Michael Carlsen.

Kommune politianmeldt på grund af spildevand

Guldborgsund Kommune beskyldes for at have udledt spildevand fra 2.600 ejendomme nord for Nykøbing Falster.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.
Side 1 af 38 (756 artikler)Prev1234567363738Next