bannerPos

Topkvalitet i juletræerne

Ebbe Bach fra Maglesø Plantage ved Holbæk viser årets flotteste nordmannsgran på Langesømessen. Den sjællandske plantage havde også leveret det bedste træ inden for andre arter.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
24-08-2018 08:10
Juletræerne har nydt godt af årets tørre sommer. Til gengæld er det gået ud over mange nyplantninger.

Man kan roligt begynde at glæde sig til juleaften. Det bliver et flot mørkegrønt træ, der skal danses rundt om i år. Den lange tørkeperiode har givet en afdæmpet vækst, så farven på nålene er rigtig markant, og skuddene på træerne er ikke så lange.

- Samtidig har der hverken været skadedyr eller ukrudt i plantagerne, som i våde sæsoner, lød det fra direktør i brancheorganisationen Danske Juletræer, Claus Jerram Christensen, på den årlige juletræsmesse på Langesø Gods på Fyn, hvor omkring 2.600 gæster og 140 stande var samlet.

Generelt har arealerne med salgsklare juletræer klaret sig godt gennem tørken, dog med regionale forskelle, hvor nogle træer på de letteste jorde er blevet skadet.

Små træer klarede ikke tørken

- Mens de store træer har en lang pælerod, som henter vand længere nede i jorden, er roden i sagens natur ikke udviklet på de små planter. Derfor er det gået hårdt ud over både nyplantningerne fra i foråret og sidste efterår, siger Claus Jerram Christensen, der skønner, at mindst 20-40 procent af de små planter er ødelagt.

Tørkeskaderne har ikke alene ramt her i Danmark, men også i øvrige lande i Nordeuropa og Østeuropa, som er hovedområdet for nordmannsgraner.

Om det også får indvirkning på priserne på årets juletræer, er endnu for tidligt at gisne om, men juletræsdirektøren håber, efter seks år med faldende priser, at bundpunktet er nået.

 

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next