bannerPos

Svenske læssemuskler til danske landmænd

Ljungby læssemaskiner er populære i landbruget i både hjemlandet samt i blandt andet Holland. Danske maskinstationer er også med – og nu skal de danske landmænd også i langt højere grad stifte bekendtskab med de stærke svenskere.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
30-03-2020 13:45
Maskinstationerne har fået øjnene op for dem – nu er det landmændenes tur til for alvor at stifte bekendtskab med de svenske læssemaskiner fra Ljungby Maskin, der begår sig fint inden for blandt andet kvægfodring

MASKINER Kvalitet, kraft og komfort er nøgleordene i beskrivelsen af læssemaskinerne fra Svenske Ljunby Maskin, der i Danmark forhandles og serviceres af Ljungby Service i Ringsted.

Mens læssemaskinerne er udbredte og populære inden for landbruget i både hjemlandet Sverige og i blandt andet Holland, er det herhjemme mest maskinstationerne, der har fået øjnene op for den kraftfulde svensker.

Og afdelingsdirektør Poul Kruse, Ljungby Service, så gerne, at også flere danske landmænd kiggede i retning af Ljungby-maskinerne, når maskinparken skal fornyes eller udvides.

-  I både Sverige og et land som Holland, er landmændene glade for Ljungby-læssemaskinerne, konstaterer Poul Kruse.

Ljungby Maskin tilbyder et bredt program i L-serien, der går fra den mindste L9 til den største L30. Tallet fortæller kapaciteten for den enkelte læssemaskine, der dermed går fra 9 til 30 tons.

 

Tonsvis af dagligt kvægfoder

Mælkeproducent Willem Derk Aversteeg i det midtjyske nær Grindsted, er en af de landmænd, der har fået øjnene op for de svenske læssemaskiner fra Ljungby.

Han investerede for et år siden i en L11-model hos Ljungby Service, der hjælper til ved den daglige fodring af besætningen på 600 køer med opdræt, der betyder at omkring 50 tons foder hver dag skal flyttes rundt på bedriften i forbindelse med fodring.

Willem Derk Aversteeg havde kig på flere andre mærker indenfor læssemaskiner, men valget faldt alligevel på Ljungby – et mærke han selv blev opmærksom på for år tilbage på en maskinstation, hvor han arbejdede.

For selv om Ljungby langt fra er den billigste læssemaskine på markedet, er den totaløkonomisk, ifølge Willem, alligevel særdeles attraktiv:

- Ærligt sagt var den 50.000 kroner dyrere end noget af det, jeg ellers så på. Men med en attraktiv finansiering og lavere afskrivning ville forskellen ikke være ret stor, fortæller Willem Derk Aversteeg, der også nævner driftssikkerhed og lavt brændstofforbrug som betydelige fordele.

-  Den er billig i drift og bruger blot 6,8 liter brændstof i timen, forklarer Willen, der tilføjer, at maskinen serviceres for hver 500 timer, den har kørt.

-  Den kører upåklageligt. I starten var der småjusteringer, som blev klaret uden beregning, forklarer Willem Derk Aversteeg, der har kørt med maskinen i et års tid, hvor det er blevet til 1.500 timer i aktion på den store kvægbedrift.

0

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet

Høsten af konsumærter på Lolland-Falster godt i gang

Strube er den største leverandør af frø til konsumærteproduktion på Lolland-Falster med en markedsandel på 66 procent. Selv om såningen først er blevet afsluttet i medio juni, går der ikke mange dage, inden Ardo’s høstkaravane starter op.
Side 1 af 62 (1232 artikler)Prev1234567606162Next